Új hozzászólás Aktív témák

  • sebijani1982

    senior tag

    pz6t

    Sziasztok!
    Panelház, 8. Emelet.
    ZTE "router"-ből jövő kábel szét van osztva egy hama elosztóval 3 tv-re. Két tv-n a jel erőssége 70-80%, a minőség stabilan 50 felett. A harmadik tv-n a jelerősség 65-75 % között mozog és a 6000-es SQM-ű csatornáknál a minőség 45-55%, a 6900-asoknál 17-45%. Ezeknél szinte folyamatos a kockásodás, szétesett kép szindróma. Kb. 1 hónapja kezdte el csinálni, korábban nem esett szét a kép. Viszont akkor nem is keresgéltem, figyeltem a jelszintet.

    Ha közvetlenül a routerből jövő kábelre kötöm egyedül a gyenge jelű helyen lévő készüléket, akkor jelerősség 85%, jelminőség 55% felett stabilan, szétesés, kockásodás nincs.

    Nézelődtem a fórumban, neten. Belebotlottam egy ilyen megoldási lehetőségbe:
    Aktív jelerősítő.
    Kb, mint a mostani elosztó, de ezt a konnektorba is be kell dugni.
    Érdemes elszórni rá azt a pár ezer forintot vagy más a probléma és nem hozna javulást? link

    Szerk.:
    A két jobb vételi helyiségben Starlight androidos, a rosszabbikban Telefunken "buta" márkájú Tv készülék van.
    Próbáltam átvinni is a Telefunkent a másik helyiségekbe és ott rákötni az ottani végekre, 70%-os erősség mellett 45-55% minőséggel jöttek a csatornák, szóval nagyjából ugyanazok az értékek, mint a végponthoz tartozó készüléken.

    [ Szerkesztve ]

    "Ob's stürmt oder schneit, Ob die Sonne uns lacht, Der Tag glühend heiß Oder eiskalt die Nacht. Bestaubt sind die Gesichter, Doch froh ist unser Sinn, Ist unser Sinn; Es braust unser Panzer Im Sturmwind dahin."

Új hozzászólás Aktív témák