Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz #76519680 #29029 üzenetére

    Merre vetted a varázsgömböd ????
    Ha figyelmesen olvastál volna, akkor láthattad, hogy így írtam: vagy ..., vagy ..., vagy ...
    Tehát esélylatolgatásról volt inkább szó, nem varázsgömbről. :N

    Az esélylatolgatáshoz pedig a kiinduló tények egyértelműek.
    1. Kevés frekvencia, további szerzésre esély nincs. Tehát az ügyfélszám a normális szolgáltatás veszélyeztetése nélkül nem bővíthető a (gazdaságilag) szükséges mértékre. A cellaszám bővítésével sem. Ebben én dchardnak hiszek, aki a technológiában nagyon otthon van.
    2. A DIGI Kft egy évi 50-55 miiliárdos bevételű cég. A mobil üzletága masszívan veszteséges üzemeltetési szinten is, és még ott van a beruházási rész is.
    Van adóssága is bőven. Ez összemérhető az éves bevételével (nem az üzemi nyereséggel!), ráadásul tekintélyes része rövid lejáratú. Lásd nagyvonalakban a helyzetről itt!

    Az ügyfélszám gazdaságos szintre, saját megoldásra építve nem növelhető, az adósságot ki kell fizetni. Na, ezt a helyzetet kellene nagyon gyorsan rendezni.
    Erre nézve vettem számba lehetőségeket. Többet is!
    Egy valóban egyszerű megoldásról valóban nem írtam. A tulajdonos feltőkésíti pl. 50 milliárddal a magyarországi DIGI Kft-t. Akkor kicsi ügyfélszám mellett, alacsony díjazással is, a beruházásokat folytatva is mehet tovább minden az eddigiek szerint - pár évig.
    Hogy ennek mennyi az esélye, nem tudom. De biztos nem sok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák