Új hozzászólás Aktív témák

  • FazekasLaci

    aktív tag

    válasz jhos910 #3610 üzenetére

    Az újabb Galaxy Note eszközökben (tábla és telefon) Wacom FeelIT technológia van, ami valamilyen szintű nyomásérzékenységet is biztosít. Én már próbáltam, valamilyen szinten jó arra, hogy út közben vázlatokat rajzolgasson az ember, de egy Intuos-zal azért erős összehasonlítani. :)

    Az iPad-hez ugyan létezik már olyan nyomásérzékeny Wacom toll, ami papíron ugyanazt az értéket tudja, mint az Intuos (2048-as szintű nyomásérzékenység), azonban ott sincs dőlésérzékenység, ami egy grafitos rajzolásnál például elengedhetetlen. Sajnos az iPad-toll hátránya, hogy elemes, bluetooth-on kell kommunikálnia, mivel a Wacom technológia nem került az Apple termékekbe beépítésre.
    De legalább halad a technológia. Mondjuk nem olcsó... egy Samsung-hoz készített Wacom Stylus kb. harmadannyiba kerül, mint az iPad-es toll...

    Ha van kedve valakinek és van Galaxy-ja, vagy iPad-je, megbeszélhetünk egy időpontot, Bejöhet, hozza a tabletjét, adunk hozzá tollat, hogy próbálja ki, milyen azzal dolgozni, illetve kipróbálhatja a Wacom tábláit is. Ennél jobb összehasonlítás, hogy saját maga kipróbálhatja, nincs.

    A párezer forintos stylusokról meg az a véleményem, hogy szuperek, de ha sokat rajzolsz, el fog kopni a hegye. A legtöbb olcsó stylushoz nincs cserehegy, lehet új tollat venni. A Wacom stylusokhoz viszont lehet cserehegyet kapni párszáz forintért...

    Ha valakit érdekel a próba, akkor keressen meg privátban.

    Laci - Ide is írhatsz nekem: fazekas@grasshopper.hu, vagy hívhatsz: 70/429-3200

Új hozzászólás Aktív témák