Új hozzászólás Aktív témák

  • Synthwave

    HÁZIGAZDA

    válasz #48613632 #2863 üzenetére

    Az, hogy 4 évvel régebbi a 2016, semmit sem jelent. Nyilván nem a grafikára gondoltam, hanem a gameplayre. :))

    "nekem a classic Doom hatást a 16-os verzió hozta el"

    Akkor nem sok classicot játszhattál. :DDD

    "A classic doom meg akkor ütött nagyot, mikor megjelent."

    Szerintem most is legalább akkorát üt, mint akkor, ha nem nagyobbat, mert az eszméletlenül igényes 3rd party content mennyisége egyszerűen brutális, és állandóan jönnek ki új cuccok, szóval esély sincs befásulni; három évtized sem volt elég, hogy lelohassza az emberek kreativitását, sőt! A community él és virul, a második reneszánszát éli.

    Minél többet játszom vele, annál jobban szeretem. Megvan az a varázsa, hogy alapvetően faék egyszerűségű a koncepciója, így nagyon könnyű belecsöppeni, viszont a nyúl ürege elképesztően mély, és a skill ceiling eléggé nagyon durván magas (Doom Movement Bible).

    A magam részéről 2020 elején vettem fel ismét a gémet, és 2020 novembere óta gyakorlatilag nem is játszottam mással, ha a LAN-okat nem számoljuk, de érzem is a fejlődést. Alapjátékok, WAD-ok, megawadok, speedrunning, mapping, miegymás.

    "Aztán a Doom 3 sem volt az igazi nekem."

    Nekem bejött a Doom 3. Főleg az tetszett, ahogy a talált tabletekkel pályák között is üzengettek egymásnak az azóta jobb létre szenderült mérnökök/biztonsági emberek, és ez valahogy keretbe rakta a játékot. A para level meg eléggé ott volt a szeren. Az tény, hogy retardáltság az, hogy a 22. században, egy nem éppen földi kutatóbázison nincs éjjellátó vagy legalább egy tekercs szigszalag a zseblámpa felfogatásához, viszont az is tény, hogy jelentősen csökkentette a rettegési faktort az, hogy a BFG Editionben tudtál egyszerre világítani és lőni is.

    Az engine-je meg fincsi, és konzolból szénné butítható. Ha meg már korrekt cfg-t lehet írni, olyan rossz nem lehet. : >

    "Valamit mindig mókolni kellett vele, ezt másold ide, azt ott írd felül, kb mintha valami cracket kellett volna rajta csinálni. Aztán vagy HD hangom nem volt, vagy HiRes texturáim."

    Ugyan, nem egy nagy ördöngösség wad-okat meg pk3 file-okat konfigurálni/paraméterezni, kb. 1x1 bonyolultságú a dolog. Ha segítség kell, szólj! A képek amúgy nem modból, csak egy megawadból vannak.

    Az ilyen steames, meg DOSBoxos vergődést el kell felejteni! Unreszponzív, körülményes, lagos, QoL improvementek szinte teljes hiánya. Normális source port kell hozzá, mondjuk Crispy Doom vagy DSDA-Doom. Esetleg ha NAGYON vanilla akarsz lenni, akkor Chocolate Doom. Ez sem egy komplex dolog, és a szükséges WAD fájlok láthatólag megvannak neked. Megint csak segítek, ha kell, 10 perc alatt megleszünk, és utána soha többé nem akarsz Steamet látni klasszik Doomhoz!

    [ Szerkesztve ]

    SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.

Új hozzászólás Aktív témák