Új hozzászólás Aktív témák

  • Banyu

    csendes tag

    válasz Jackal2 #56782 üzenetére

    Szia!

    Igazából ez annyit jelent, hogy a mezőgazdasági területek szegélyeiről kellene fényképet készítenem, mivel élőhelyfejlesztési témakörről volna szó egy szakdogához.
    A talajon is kell fotót csinálnom, de mivel mind a kaszálatlan szegélyek, mind a kultúrnövények meg fognak ugrani (és már meg is ugrottak a hirtelen jött jó idő miatt), gondoltam kiegészíteném ezt drónos fényképekkel.
    Minőségben mondjuk egy A4-es álló lapra egy-két képet, ha bepaszírozok, akkor kivehető minőségű legyen, hogy mi van rajta.
    Magyarán ez igazából azt jelenti, hogy néhány 10 méteres magasságig kell felröptetnem a gépet, lombkoronaszint fölé valamivel.
    Adott táblaszegélyek szélét kell fotóznom, ahol füves-bokros-fás (pl.: nyaras, akácos, diófás) társulások, szélfogók vannak, nem feltételen 25 hektárról kell egyben képet készítenem.

    Anno vettem a Syma X5C-t bohóckodásra, aztán nem használtam, haverom megmutogatta, mit hogyan, gyakorolgatok vele azóta, bár az egy helyben lebegés nem annyira könnyű, mert apró és könnyű a gép...
    Ezért kérdezősködtem, hogy egyáltalán fel lehet-e fejleszteni ezt a kicsike gépet valahogy, mert nem szeretnék csak ezért hirtelen áldozni (nagyságrendi árakkal) 40k-t drónra, 20k-t kamerára, meg 10-20k-t egy gimbalra, hogy készítsek vele mondjuk 50 képet, amiből kiválogatok majd 10 db-ot.

    Az MJX Bugs 3-ról volt egy magyar nyelvű teszt, ami jókat írt róla, szóval ahogy néztem talán jó lehetne az én az én kezdő, lassú repülős, lebegős-fotós igényeimhez, de legolcsóbban kamera nélkül itthon 30.000 Ft-ért találtam, Gearbest-en (G-W-12 – Spanyolo.) is 119 dodó teljes áron.

    Mivel még nem vagyok jártas annyira a drónkezelésben, bérelni nem szeretnék gépet a fényképezéshez és időben is elhúzódva tudom a teljes területbejárást elvégezni, ezért kéne saját gép. Nem megélhetési célzatú fényképkészítésre keresek drónt és bár érdekes és szórakoztató a drónozás, engem ebből max a légifelvételek magáncélú készítési oldala érdekel.

    Üdv.: Banyu

Új hozzászólás Aktív témák