Új hozzászólás Aktív témák

  • Ch4r0n

    tag

    válasz korcsillio #59479 üzenetére

    Szia! Én elsőre tanulógépnek az x5-öt venném. Pont nemrég kaptam is egyet kölcsönbe. Nagyon stabil gép, szinte alig kell vezetni, tartja a helyzetét elég szépen. Olcsó és, ami fontos van hozzá alkatrészt bőven. Kis gépen jobb szerintem tanulni, mert nem kell neki akkora hely és az emberek, szomszédok figyelmét se kelti fel annyira.

    Mivel kefés motoros azt valószínűleg cserélni kell majd elég hamar, főleg ha odavered, márpedig oda fogod. :)
    Szóval szerelésre és forrasztásra nagy valószínűséggel számolni kell. Illetve egy plusz aksit érdemes beszeretni az elején. Mert kevés lesz a pár perc repülés, főleg amikor az elején folyamatosan repülnél, gyakorolnál.

    A Headless modot el kell felejteni, azzal nem lehet megtanulni. Illetve a telefonos irányítással sem, csak a kontroller. Kicsiben kezdjél, lebegjél, forogjál, csak pár méterre menj el és ha már megy a dolog írjál le kisebb köröket. Ha már megszoktad az alap dolgokat, akkor próbálkozz azzal, hogy a drón feléd, esetleg jobb vagy balra néz és próbáld úgy is irányítani. Persze ehhez már kell valamennyi gyakorlat, mert felcserélődnek az irányok.

    Szélbe ne menjél ki és minden felszállás előtt kalibráld a gépet! Nagy körültekintéssel reptesd, vigyázz környezeted és embertársaid épségére!

    Elsőre ennyit érdemes tudni szerintem.

Új hozzászólás Aktív témák