Új hozzászólás Aktív témák

  • LittleBiG007

    Topikgazda

    válasz JamesFinn #11621 üzenetére

    "Megvolt a kötelező kindle ajánlás."
    Az már igaz. :D

    Egyébként egy ismerősöm most vett PW3-at, sok szakmai anyagot olvas rajta PDF-ben. Előtte próbálta a Pocketbook Touch Lux 2-met, és most azt mondja, hogy igazából 2 baja van a PW3-mal: ha kinagyítja a PDF-et úgy, hogy az olvasó levágja a fehér területeket a szöveg körül, akkor azonnal bukta az egyérintős lapozást, akkor már csak a szöveg tologatása működik. (Pocketbook-on továbbra is egy érintéssel/gombnyomással lapozható marad a szöveg.) A másik, hogy lámpa használata és PDF olvasása együtt igencsak zabálja az akksit.

    Saját megjegyzéseim:
    - nem valami profi kinézetű a PW3 kijelzőjének alján lévő 0.5-1 cm-es foltos sáv. Ebben a kategóriában ez engem meglepett. Szerintem a Touch Lux 2-é jobban néz ki. (Mondjuk használhatóság szempontjából nem számít, még a Nook "ócska" világítása sem megy az olvashatóság rovására.)
    - nekem túl érdes a touch screen, érinteni jó, húzogatni az ujjat rajta már kevésbé
    - a Bookerly már egy fokkal jobb betűtípus (de még ez is nagyon "diétás"), a többi katasztrófális
    - gyönyörű, részletgazdag, kontrasztos a kijelző. Ezt inkább a jó "feketének" köszönheti, a "fehér" háttér világossága megegyezik a régi Nook-oméval. Az újdonsült PW3 tulajdonost kértem, hogy állapítsa meg, melyik a világosabb. Azt mondta, annyira hasonlóak, hogy nem tud dönteni, habár az ő PW3-a inkább sárgás, a Nook-om pedig szürkés jellegű.
    - nagyon szép a szöveg képe még akkor is, ha nem történik teljes képfrissítés (úgy is volt beállítva, hogy fejezetenként csináljon csak. Nincs is értelme gyakrabban. Ez nagyon tetszett!) A Nook is elég jó ebben, a Pocketbook viszont nem, ott bizonyos betűtípusnál és méretnél kénytelen voltam oldalankénti teljes képfrissítést beállítani.
    - az még nagyon elrettent a Kindle-től, hogy a megfelelő szövegkép beállításához a könyvekben kellene módosításokat végrehajtanom. Bárcsak a PocketBook-nak lenne ilyen kijelzős olvasója hasonló áron... :)

    [ Szerkesztve ]

    Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Új hozzászólás Aktív témák