Új hozzászólás Aktív témák

  • Dhampir

    félisten

    válasz doc #3030 üzenetére

    Multinál követelmény, és klubokban, határbelépőkön, hotelek személyzete erre is fel van készítve.

    New Yorkban van ahol csak spanyol nyelven értenek a már ott élő bevándoroltak a maguk gettója környékén és ezek rengetegen vannak. Egy tanárnő mesélte nekem, aki fontos információt kért, de nem tudta használni az angolt - New Yorkban, nagy területen.
    Bill Clinton lányával németül is lehetne dumcsizni. :D

    A szállodák, éttermek angol nyelvű "mobil gettók", persze hogy ott összefutnak a fontos emberek, akik üzleti, kereskedelmi úton járnak és a kiválasztottak közé tartoznak. Jó üzletet kötni nem elég a angol nyelv egy más ajkúval.

    A bizalmat könnyebb elnyerni, ha ismerjük a másik nyelvi kultúráját is.
    Üzletelés terén például a német Cyberportnál is jobban örülnek, ha németül szólítod meg őket, pedig tudnak angolul.

    Például jó dolgok, amihez máshogyan nem tudnál hozzájutni, orosz nyelven is fellelhető a Világhálón. Angolul sokszor csak "szemetelés" (spam) folyik, kivéve a szakmai fórumokat, de az megint csak egy elitizált terület.
    A keresők, főleg a Google nem ad mindenre találatot, diszkriminál, az angolt részesíti előnyben, mert ez áll érdekében.

    Miként a CNN hírműsorai némely esetben fals információkat közölnek a világról, ahogyan a birodalmi háttér érdekek diktálják, az angol források, a "világnyelvi" információk nem minden esetben megbízhatóak.

    (#3031) Vyndree

    A birodalmi politika csinálja.

    1945-ben minket is "felszabadítottak" a szovjetek, hiába tudjuk azt, hogy milyen remek orosz volt Tolsztoj, Jeszenyin, Puskin stb. A Gulágok működtek, Szaalinra oroszokat száműztek, Észak-Koreából Sztálin rengeteg koreait hurcolt be kényszermunkára a Szovjetunióba. A diktatúrák, a nagy birodalmak érdekei ilyenek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák