Új hozzászólás Aktív témák

  • LittleBiG007

    Topikgazda

    válasz deedee #9875 üzenetére

    deedee írta a Pocketbook Touch Lux 2-ről:
    nekem egy hete van meg, minden nap olvasok 3-4 órát háttérfénnyel és most jár 42%-nál.
    nem olyan rossz ez a masina, asszem

    Ez a hozzászólás ösztönzött arra, hogy indítsak egy kísérletet a root-olt Nookom egy feltöltéssel való üzemidejének meghatározására. Telepítettem rá az App Usage Tracker-t, és beállítottam, hogy figyelje, mennyi ideig olvasok, azaz az egyes alkalmazások mennyi ideig vannak előtérben. Csak az olvasóprogramjaimat (AlReader, CoolReader, Nook Reader) és a szótárt (GoldenDict) monitorozom. Amikor nem olvasok, sohasem kapcsolom ki olvasót, csak leküldöm alvó állapotba, éjszakára is.

    Valamilyen szinten torzítja az eredményt, hogy a monitorozó program is folyamatosan fut a háttérben (habár a beállítási lehetőségei közül a legalacsonyabb CPU és memória használatot választottam ki), valamint azt sem tudom meghatározni, hogy a világítás mennyi ideig volt bekapcsolva, valamint hogy hányszor lapoztam. A lapozásról jut eszembe, kinek sikerült már elérnie/megközelítenie a gyártók által megadott 8000 lapozást? Szerintem ez egyébként kb.10-15 könyv elolvasását jelenti egyetlen feltöltéssel. Szóval valakinek sikerült már a több mint tíz könyv befejezése bármilyen olvasón is? (Szerintem egyébként ennek az a jelentése, hogy kb.8000 képfrissítésnyi energia van az akkumulátorban. De hát van ott még egy CPU, op. rendszer, meg egy olvasóprogram is...) Nálam egyébként a lapozások számát még az is növeli, hogy a szótárazás és a jegyzet írása is kivált pár képernyőfrissítést. Nem beszélve arról, hogy egy nehezebb vagy érdekesebb kifejezéssel kapcsolatban szívesen böngészek kicsit mélyebben a szótárban. (Ja, nem írtam, hogy én angolul olvasok.)

    A kísérlet január 8-án indult, a végeredményről beszámolok. Bárcsak a többi olvasóval is lehetne ilyet csinálni és akkor egy sokkal pontosabb üzemidő állna a leendő tulajdonosok rendelkezésére, mint az, hogy: "akár 8000 lapozás egyetlen töltéssel".

    [ Szerkesztve ]

    Nova 3 - Oasis 3 Smart - Kindle 4 - PRS350 PRS+ - Mini

Új hozzászólás Aktív témák