Új hozzászólás Aktív témák

  • attiLANte

    tag

    válasz szbalogh #11846 üzenetére

    Mint látható, nem elég csak leműteni a vezérlő IC-t (egyébként nem is feltétlenül szükséges), kell egy kisebb (50-100 Ohmos, 0,5W-os) ellenállás is, amin keresztül az AMC 7135-ös áramgenerátorok ([link]) megkapják a bekapcsoláshoz szükséges VDD jelet.

    "Az 1-módos és a választható módost összehasonlítva látható, hogy a nyák is más. "
    A nemrég linkelt fasttech-es és az általam beszúrt mhunt-os NYÁK-ja nekem azonosnak tűnik - leszámítva a vezérlő hiányát és a helyére forrasztott ellenállást. Persze lehet, hogy én értettem félre valamit...

    Ahogy nézegettem ezeket a Nanjg 105 A/C variánsokat, eléggé egy kaptafára készültek, csak más kontrollerrel - és ennek megfelelően kicsit eltérő áramköri lappal.
    A fellelhető képek alapján úgy tűnik, hogy a nyolc áramgenerátor egyszerre működik, nem csoportokba foglalva - a fényerőt pedig PWM-mel változtatják.

    "Ami érdekes az az R1, R2 és a C1. Máshol vannak de vajon ugyan az a funkciójuk?"

    Az MCU (Micro Controller Unit) az akku pozitív pólusáról (B+) egy fordított polaritás elleni diódán (D1) keresztül kapja a táplálást. Ez kiegészül egy kerámia kondenzátorral(C1), ami az MCU tápja (Vcc, illetve D+) és a test (GND) között helyezkedik el.


    (Elnézést a minőségért...)

    A vezérlő három lába a csillagokhoz kapcsolódva bemenetként szolgál a módválasztáshoz, egy további láb pedig kimenetként(vezérlő jel) a 7135-ös IC-k közösített VDD pontjához kapcsolódik és működteti azokat. Van még egy másik bemenetre kapcsolt feszültségosztó(R1,R2), de ez valószínűleg csak az MCU működéséhez/egyéb funkcióihoz szükséges. A kapcsolás mindkét vezérlő típusnál hasonló, persze az elrendezés más az eltérő lábkiosztás miatt, és ezért nem mindegy, hogy mit hová kötünk...

    Pontosan milyen drivert kellene átalakítani?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák