Új hozzászólás Aktív témák

  • Gibbs

    csendes tag

    válasz Zsolt74 #12083 üzenetére

    Azt hittem neked is van Kinged és talán próbáltad moddingolni. Rengeteg kapcsolóm van itthon, különböző méretekben, de ezek csak max. 1,5A terhelhetőségűek. Ha az eredeti elektronikus kapcsolót le akarom cserélni, akkor a kapcsolónak 9A-t kellene elviselnie. Na, ilyen kapcsolóra lenne szükségem. Szerintem pontosan azért csinálják az elektronikus kapcsolókat, mert ekkora áramot kis méretű, mechanikus kapcsolóval nem lehet átvinni. Egyébként a Kingben eredetileg is párhuzamosan vannak táplálva a ledek egy nagy méretű nyákon elhelyezett hármas driver egységgel, csak alacsony a kimenő árama. Én három db. párhuzamos üzemű 8x7135-ös driverrel oldanám meg, amelyek egy-egy ledet hajtanak, de a közös betáp áramkörben sajnos 9A-t kellene kapcsolgatni.
    Queen-t ismerem, nekem is volt, de az abban is jelen lévő elektronikus kapcsoló miatti kikapcsolt állapotban is folyó stand by áram olyan magas volt, hogy lemerítette a benne hagyott akkukat. Mindíg ki kellett őket venni. Ezt meguntam és egy itteni fórumtársnak nagy engedménnyel eladtam. A Kingnél már megoldották ezt a problémát úgy, hogy egy negyed fordulattal meg kell lazítani az akkuházat és az áramkör megszakad. A Queennél ez az eltérő szerkezet miatt csak úgy működött volna, ha teljesen szétcsavarom a lámpát.
    Szóval a teljesítmény növelésében az alapvető gond az akkuk párhuzamos kötése miatt előálló igen magas bemenő áram kapcsolhatósága.

Új hozzászólás Aktív témák