Új hozzászólás Aktív témák

  • Victorio

    aktív tag

    Nekem a hidegfehér (5000 K feletti) színhőmérsékletű lámpák nem jönnek be.
    Hiába látszik erősebbnek a fénye, mégis jobban láthatóak és felismerhetőbbek a dolgok egy melegebb fényű lámpával.

    Éjjel, biciklizés közben különösen jól kijön a különbség. Hidegfehér fénnyel sokkal fárasztóbb odafigyelni, valahogy kevésbé kontrasztos a megvilágított terület.

    Erdőben sétálva is van különbség, bár ott nem jön ki annyira, ott nem kell minden göröngyre mag kátyúra figyelj. De ott is sokkal természetesebb a fény ha melegebb színű lámpával világítok.

    Többször is volt olyan, hogy szerelni kellett hideg, kékes színű lámpa fényénél. Ez kifejezetten szörnyű. Ha felvettem a fényerőt, akkor bántó volt az alkatrészeken megcsillanó fény, ha meg lejjebb vettem akkor nem láttam jól. Olyan világítok, de mégse látok jól érzés. Egy gyengébb, de melegebb fényű lámpa fényénél nem volt ilyen probléma.

    Szóval lehet, hogy így otthon a falon összehasonlítgatva jobbnak tűnik a hidegebb, de ha valóban használod akkor jól kijön a különbség.

    Hiába nem szereted, - mondta a Macska - itt mindenki bolond. Én is bolond vagyok. Te is bolond vagy. Honnan gondolja, hogy én bolond vagyok? - kérdezte Alice. Ha nem volnál bolond, - válaszolt a Macska - nem jöttél volna ide.

Új hozzászólás Aktív témák