Új hozzászólás Aktív témák

  • hpsafl

    tag

    G@ben: feltettem a képeket :)

    ZozzV6: Nekem 4,16V-on állt meg most, úgy hogy egy 4,15V-os akkut tettem bele, hogy kipróbáljam tényleg túltölt-e. A BLF-et nem akarom leszólni, de mióta a TM16GT-nél valaki odaírta, hogy az nem is 252kcd, csak kb a fele, és mindezt arra alapozva, hogy mit lát, majd a többiek mentek utána, és mindenki azt hitte, hogy a kanyarban sincs a fényerő a gyári értékhez képest, aztán valaki megmérte, és mégis hasonló értéket kapott, mint amit a gyártó megadott. Ezek után már kicsit fentartásokkal vártam a lámpát, és amikor megjött, akkor én is rájöttem, hogy nincs azzal semmi gond, szóval azóta inkább csak abban hiszek, amit én mérek vagy tapasztalok, vagy olyan felhasználók írnak, akikben megbízok. Ettől függetlenül megvan az esélye, hogy tényleg túltölt, ezért most egész nap egy 4,35V-os LG lesz benne, és tölteni fogom.

    zzz03: ment a privát, ne itt offoljunk :N

    ZolkoW: A PWM embernek van akinek zavarja a szemét, és van akinek nem. Engem például nem zavar. Ha nem PWM-es, akkor ott semmi vibrálás nincs, hanem

    G@ben: a 3 parabola a lumen értéket adja meg adott áramerősség mellett, a másik 3 függvény meg azt, hogy ezt mekkora feszültségen teszi. Mivel teljesítmény = feszültség x áramerősség (P=UxI), így elméletben egy XHP70 meghajtásához ha egy akkut használsz, akkor nagyobb lesz a felvett áramerősség. A kettes szorzó nem teljesen igaz, mert az áramgenerátor sajnos nem 100%-os hatásfokú, így vannak veszteségek is. Egy XHP70-et érdemes minimum két 18650-esről hajtani, még egy XHP50/MT-G2 hajtható egy akkuról is, de sokkal kisebb lesz a teljesítmény, hogy az üzemidő még vállalható maradjon.
    Hatékonyság: minél több áramból lesz fény, annál hatékonyabb, a LED, de sajnos nincs 100%-os hatékonyságú LED, így hő is keletkezik. PL az XP-L és a Nichia LED kb ugyan akkora fényt ad, de a Nichia sokkal több áramot vesz fel, ráadásul kicsit kevesebb fényt is ad, így az több hőt termel.
    Feszültségről annyit, hogy minél nagyobb a fesz, annál többa ampert tudsz átpumpálni a LED-en, pl egy 4,2V-os akku kevesebb áramot adott a lednek dd esetén, mint egy 4,35V-os.

    Blogom: http://gearbest.blog.hu/ Egyedi kupon: gbkupon@gearbest.com

Új hozzászólás Aktív témák