Új hozzászólás Aktív témák

  • ace22

    tag

    válasz BBéci #36925 üzenetére

    Kétkapcsolós a komolyabb lámpáim közül a Nitenumen TA01 és a Lumintop ECD25. Az egy kapcsolós típusokhoz képest előnyük, hogy bármelyik fokozatból lehet a legerősebbe váltani, valamint SOS / strobe fokozatokba.

    Ja, és lehet velük morzézni... :)

    Nekem is megjött a 11.99 USD-s F1, eddig teljesen jól működik. "Tekerős" (vagyis menetes) az USB portja, nem kotyog, a kapcsolók is kapcsolnak.

    Elméleti kérdés: az USB port körüli O-gyűrűket vajon lehet-e cserélni? A tailcap-ét simán, de pont az, ami egy beépített töltő mellett keveset van ki-be tekerve.

    Mágneses rozsdamentes acél: a gyógyászati rozsdamentes acél tipikusan nagy króm / nikkeltartalmú ausztenites acél, emiatt alig vagy nem mágnesezhető, aránylag lágy, de a korróziónak remekül ellenáll és lehet hőlégsterilizátorban sterilizálni.

    A "késacélok": (késacél, mint olyan, nem létezik, még a jobb késanyagok, mint a CPM S30/90/110V, ELMAX, SLEIPNER, 440C is eredetileg más célokra lettek kifejlesztve és gyártva, pl. fröccsöntő gépek fúvókáihoz vagy golyóscsapágyakhoz.), de mechanikai tulajdonságaik miatt késnek IS bevállnak.)

    Tipikusan martenzites acélok, kevesebb krómot tartalmaznak (13% körül legfeljebb) , viszont a mechanikai tulajdonságaik (keménység akár 61 HRC, jó szívósság, szakítószilárdság, élezhetőség, éltartósság, kopásállóság, etc.) miatt más ötvözőket (molibdén, mangán, vanádium, wolfram, stb.) tartalmaznak, amitől inkább rozsdaállók, mint rozsdamentesek. A hőlégsterilizátor pedig a hőkezelésüket tönkretenné. Viszont mágnesezhetőek...

Új hozzászólás Aktív témák