Új hozzászólás Aktív témák

  • Gargouille

    őstag

    válasz FBLLMAG #37144 üzenetére

    "Éjjeli erdei sétára, szintén kell a 350 - 400 Lm a Convoy lámpánál. Nitecore esetében elég a 110 - 120 Lm, de nyirkos környezetben inkább a 220 - 240 Lm a jobb. (tapasztalat)"

    Na most ez úgy hangzott mintha a Nitecore fényesebb lumeneket bocsátana ki mint a másik. :D Szóval, Convoy-ból is sokféle lámpa van, ha te most az S2+ -ra gondoltál, ami egy kifejezetten flood lámpa, nagyon szórt fénnyel (jóformán hotspot nélkül), akkor az baromira nem kültérre, vagy szabadba való lámpa, persze, hogy ha kültéren jól akarsz vele látni akkor fel kell rakni magasabb fokozatra. Ha viszont mondjuk egy Convoy C8-ra gondoltál vagy egy L2-re, az már 300 lumennel "felégeti a határt" abban a pontban ahová világít. Szóval mikor ilyen összevetéseket csinálsz akkor arra figyelj oda, hogy ugyanolyan vetítési képű lámpákat nézz össze, nem almát a körtével.

    Ha throwerről beszélsz akkor throwerrel hasonlítsd össze, ha meg flood lámpáról akkor azzal, mert különben nagyon zavaros és félreérthető lesz amit mondasz. ;)

    Az üzemidő meg alapvetően nem hit kérdése, hanem általános iskola matek. Most veszteségekkel nem számolunk az egyszerűség kedvéért:

    Minden lámpának ismert az áramfelvétele. Például egy S2+ 8x7135-ös driverrel 2800mA -t vesz fel az akkuból 100%-on. Ez azt jelenti, hogy mondjuk egy 2800mAh-s akksival 1 órát menne a lemerülésig. Ha 50%-os fényerőn használod akkor 1400mA lesz csak az áramfelvétel, tehát 2 óra az üzemidő és így tovább. Mielőtt megköveznek itt az elektromos emberek, semmilyen veszteséggel nem számoltam, meg az akksik sem pont takkra annyit tudnak ami rájuk van írva, de kb ez a helyes számolás nagyságrendileg. Minden lámpa és akku esetében így van, akkor is ha olcsó meg akkor is ha drága. :)

    Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.

Új hozzászólás Aktív témák