Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz Donki Hóte #67019 üzenetére

    Én inkább áramot mérnék, van is olyan multiméterem, ami BT-on küldi másodpercenként a mért értéket, és az app meg gyártja belőle a grafikont. Az áram adott fokozaton az idővel vagy csökken vagy nő. Ha nem stabilizált a fényerő, akkor csökken, mert az egyre alacsonyabb akkumulátor feszültségről egyre kevesebb áramot vesz föl a driver, és persze egyre halványabban világít a led. A stabilizált fényerejű lámpák viszont a csökkenő feszültségű akkuból egyre több áramot vesznek föl, hogy a teljesítmény állandó maradjon, ami V*A, ha a V csökken az A-nek nőnie kell. Ha még azt is szeretnénk megtudni, hogy az egyes időadatoknál hogy aránylik a kibocsátott fény a 100 %-nak vett indulási értékhez, akkor már luxot kell mérni.
    Esetleg még lehet olyat mérni, hogy időnként a lámpa akkufesz kijelzése mit mutat. Nem a nyomógomb alatti fény, hanem a tizedvolt kijelzésű villogás. Ez azért hasznos, mert az erdőben is pár kattintással ellenőrizhető, és tudható, hogy mennyi ideig várható még fény a lámpától.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák