Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    válasz freelanced #67564 üzenetére

    Az a tapasztalat, hogy a fejlámpát jobb fejen használni, mert kézben fejpánttal együtt nem annyira ergonómikus. A pipalámpa sem kivétel abban a tekintetben, hogy ha fejpántba van szerelve, akkor lusta leszel kiszedegetni, fejpánt nélkül, kézilámpának pedig nem illik annyira kézbe, fejre meg ugye úgy nem lehet feltenni. Félreértés ne essék, tök jó, hogy univerzális, de IRL nem fogsz egy darab lámpát mindenre egyszerre használni, mert nehézkes, és lusta leszel szerelgetni.

    A másik. A fejlámpa hordjon szélesen, vagy mérsékelten fókuszálva. Fejen hordva ugrál a fénye, és közelről kifejezetten nem egy 100 forintosnyi területet akarsz megvilágítani vele.
    A kézilámpa lehet bármilyen, de fejlámpa mellé egy thrower célszerű, kézben hordva szépen lehet stabilizálni a csóvát, messzire látsz vele. A nagyon szélesen terítő bármilyen lámpákkal ugyanis az a gond, hogy mindegy, milyen erősek, egy határon túl nem látsz messzebbre velük, mert a közelről is visszaverődő fényhez alkalmazkodik a pupillád.

    H04-ből én H04R RC-t vennék. A töltés tök jó, nem kell kiszedegetni az akkut. A reflektor közepesen fókuszált, nyílt helyen szerintem igen jó, de zárt helyen, vagy nagyon közelre már keskeny egy kicsit. Ugyanakkor cserélhető TIR lencsére, és akkor bármilyen szélesen hordót rakhatsz bele. Ha viszont TIR-eset veszel, abba is lehet másik lencsét rakni, de reflektort nem kapsz külön.

    SZVSZ egy lámpával nem fogod tudni lefedni minden igényedet.
    Isten hozott a pokolban. ;]

Új hozzászólás Aktív témák