Új hozzászólás Aktív témák

  • Black_Sheep

    tag

    8 napja játszom az Elite-tel, röviden leírnám a véleményem: nem értem, hogy miért rontanak el egy ekkora potenciállal rendelkező játékot.
    Mi kellene ahhoz, hogy egy átlagembert beszippantson az Elite? A játékmechanika, a grafika, a lehetőségek, a sokféle űrhajó, stb... De az egyik legfontosabb dolog szerintem a motiváció fenntartása.

    Az első napokban 10-20k kredites küldetésekkel rohangáltam, amíg megvehettem a Cobrát. A felszerelése is sokba került, toltam tovább a vidd el, lődd le küldiket. Kezdhettem nagyobbat álmodni, a Vulture 5 milliós ára soknak tűnt, főleg a ráköltendő 25 millió fejlesztés. De volt egy cél, amit el akartam érni, amiért a napi 2-3 órát érdemes volt beletenni a játékba.

    Aztán olvastam a bányászatról, mint könnyű pénzkereseti forrásról. Kíváncsiságból a Cobrát átalakítottam bányászatra ( :Y ), szerencsétlenkedtem egy sort, és két fordulóval, 0 tapasztalattal megvettem a haszonból a Krait Mk II-t...

    Most, 5 nappal és kb. 15 órányi játékkal később egy fullos Phytonban ülök, 883.000.000 kredit pislog a számlán. Elite rangom van a trade-ből, a bányászat már brutál gyorsan megy, a FC is pár napi grinddel elérhetővé vált.
    Mégsem örülök. Noobként egy profiknak szánt end game tartalom? Ez mi? Bármilyen, nem ranghoz kötött hajót meg tudok venni, a mérnökölt cuccokon kívül maxra tudom fejleszteni, mindezt úgy, hogy a játékról a leghalványabb fogalmam sincs, tapasztalatom gyakorlatilag 0, az SRV-t még ki sem próbáltam. Ez szerintem iszonyat nagy hibája az Elite-nek.

    A játékban gazdasági egyensúly nem létezik az LTD és a VO bányászata miatt. Ebben a baromi jó játékban a mining gyakorlatilag elveszi a motivációt, mert minek szaladgáljak küldetésekkel, ha nem éri meg? Ha csak reputáció építésére kell? Ha nincs tétje, mert ha bukom is a küldit és a hajómat kilövik a seggem alól, röhögve kifizetem a biztosítást akár százszor is?
    Persze felmerülhet a kérdés, hogy minek bányászik az, aki kihívást keres a játékban? Nyilván ha nincsenek korlátok, akkor senki sem fogja szo*atni magát azzal, hogy frissen vett fejlesztetlen hajókkal emberkedjen a többi játékos kimaxolt hajója ellen. Ti hogy látjátok?

Új hozzászólás Aktív témák