Új hozzászólás Aktív témák

  • Peppo

    őstag

    Egy kis összegzés a sub surface mining által elérhető hozamokról. Reméljük, a holnapi peccs nem nerfeli sz.rrá a módszert, és még este is aktuális lesz, amit írok! :D

    Szóval aszteroidánként 1-5 lyukat találhatunk, és ezeknek az "erőssége" is változik. Van, amelyik minden próbálkozás után (a sikertelen is ennek számít), 33%-ot veszít az erejéből, így három fúrás után kifullad. Ez volt a legrosszabb, amit láttam. A legjobb meg vagy 11 vagy 12% volt, így 8 vagy 9 próbálkozást lehet tenni vele. Minden fúrásra minimum 4-5 törmeléket kiköp, de ez lehet 7-8 is. És ezek a törmelékek átlagosan kb. fél tonnát érnek.
    Vagyis ha az ember megüti a jackpotot és kifog egy nagyon jó kavicsot, azzal elméletileg tele lehet rakni egy Pythont kb. 15 perc alatt.
    Nyilván ilyeneket nem fogunk találni, de olyat, amiből 60-80 tonna cucc kijön, ma többet is láttam. Az óránként 200 tonna sima ügy, és ha ehhez csinálnak térképet, ami elég valószínű, akkor még durvább lesz a helyzet. És most a gyémánt ára is az egekben, 1,6-1,7 körül veszik több helyen is. Nem csoda, hogy több száz FC, és ennél is sokkal több bányász van kint. Már a szomszédos rendszerekben is alig lehet parkolni.

    Ja, limpetet kell vinni bőven, mert ha elcsesszük a manővert, vagy ha a törmelékek belebugolnak az aszteroidába, akkor döglenek a kis drónok tömegesen. A gyorsan forgó asztikra rá kell érezni, de nem ezek a leginkább problémásak, hanem amelyeknél a törmelék nem az aszteroidától távolodva mozog, hanem inkább érintőre veszi a sziklát, és mikor a drónok megpróbálják lehámozni őket a kavics oldaláról, akkor annak is nekiütköznek, és végük is van. Minősített eset, mikor gyorsan forgó asztiból jönnek ki lapos szögben a törmelékek. Akkor, miután végignéztük drónjaink értelmet nélkülöző pusztulását, érdemes kicsit várni, míg a kis kavicsok kijjebb lötykölődnek, és csak utána rájuk ereszteni a hiénákat.

    A belövési szög is trükkös lehet. Ha telibe találod a lyukat, akkor még egészen lapos szögből is bemegy a fúró, de ha kicsit mellé megy a lövés, akkor már nagyon kényessé válik a szögre.

    Maga a módszer egyébként szórakoztató. Már amíg levadásszuk a megfelelő aszteroidát, az is jóval izgalmasabb, mint a lézeres, de végre a művelet megkíván némi ügyességet és gyakorlatot is. Kár, hogy most viszont a core mining nem ér semmit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák