Új hozzászólás Aktív témák

  • orientcx

    őstag

    válasz miqlas #44005 üzenetére

    Igaza van Apollyon kartársnak, nem szabad elfelejteni, ez egy játék. Ha mindenben a valóságot vennék alapul, valószínűleg élvezhetetlenné válna az egész. A valóság nagy részét fel kell áldozni a játszhatóság kedvéért. Persze volt kifejezetten szimulátor program űrsiklóra, de az egy másik műfaj. Annak is megvan a maga varázsa, de akkor is más.
    Amúgy a hangokra(ami már az ED megjelenésekor is téma volt), adtak egy valóban nem túl meggyőző magyarázatot, nevezetesen hogy azt mesterségesen állítja elő a technika, segítendő a pilóta dolgát a harcban, és egyéb tekintetben. Valóban sántít az indoklás, de valljuk be, így azért csak jobban bele tudjuk élni magunkat, mintha csak valamelyik műszerfal alatti meglazult dekli folytonos rezonálása zavarná meg a csendet. Az "űrporra" meg magamnak adtam egy magyarázatot, miszerint az nem űrpor, hanem az a HUD része, aminek az a célja, hogy a haladási irányt szemléltesse.
    Összességében azt hiszem, a Frontier viszonylag jó érzékkel találta meg a kényes egyensúlyt a valóság, és a játszhatóság között.

    u.i.: Úgy látszik, nem tudom elégszer leírni, hogy aki komolyan vesz, azt beperelem

Új hozzászólás Aktív témák