Új hozzászólás Aktív témák

  • drdr

    senior tag

    válasz Zozzy #14017 üzenetére

    MVC3D-t nem tudom, szerintem oda is kell a cpu teljesítmény....

    Catalyst elég érdekesen működik nálam is. Most viszonylag stabilan megy minden, 23-24Hz-es problémám nincs, 25Hz szaggat legyen az mkv v. DVD lemez....

    Nekem is olyan tüneteim voltak, mintha vmi. beragadt volna és én csináltam Win reinstallt is és nem változott semmi. Olyan, mintha hardver szinten tárolna és ragadna be 1-1 rossz konfig. Nekem ez lett a megoldás:

    PC-t kikapcsoltam, erősítőt kihagyva csak TV-t dugtam rá, majd bekapcs és uninstalláltam a teljes Catalyst-ot.
    Ezután restart PC. Ekkor már visszadugtam az erősítőt is a TV és PC közé.
    A Windows eszközkezelőben eltávolítottam minden AMD drivert, a VGA-t, HDMI Audio-t és a SATA drivereket. Jobb klikk rajta és eltávolítás, bepipálva, hogy a drivert is távolítsa el!!!
    Újraindítottam a Windows-t felrakott magának alap windows-os drivereket.
    Ezután installáltam a chipset drivert:
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/raid_windows.aspx#2
    Ez már 12.8-as, majd a Catalyst-ot ami 12.6 volt, a linken már ez is12.8-as (még nem próbáltam):
    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64.aspx

    Minden felment frankón, a Catalystban minden frekire 1920x1080-as felbontásra beállítottam az átméretezést 0%-ra, majd vissza tettem 60Hz-re.
    XBMC-ből a legutolsó nightly buildet használom, ez képes HD audio-t átengedni, nem kell patch.
    A hangkártyát 7.1-re állítom, a kiemeléseket letiltom, kimenetet 96kHz/24bit-re állítom. Így korrekt a sztereó zene hallgatás is, jó minőség 2 csatornán (ahogy kell).

    FHD3D SBS-t frame packed módba kell lejátszani, amit szoftver rak össze (Power DVD), ekkor 1920x1080-as képeket kap a tv egyik frame a bal másik a jobb szemé. Ezt nekem egyedül a PowerDVD-vel sikerült elérnem és kell a cpu is hozzá elég rendesen. A8-as AMD-ből (3850v. 3870). Ekkor a TV 3D-be kapcsol és 3D-ben jeleníti meg. Sajnos a Power DVD elég bugos, az audio beállításokat nálam rendszerint elfelejti és a feliratokkal is van gond Cinema módban mindig kinn van pl. Egyébként ha sikerül belőni, akkor hibátlan, kicsit lassú, de az eredmény látványos. Jó még Power DVD-ben, hogy a menük is adaptálódnak a 3D megjelenítéshez...

    Ha csak 2D FHD kell, akkor javaslom olyat anyagot szerezz be ami 2D. Kisebb is lesz a mérete és a Brazos is viszi hibátlanul.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák