Új hozzászólás Aktív témák

  • Digger

    senior tag

    Sziasztok!
    Korábban építettem egy HTPC-nek szánt gépet Brazos alaplappal. Szépen megy, minden ment rajta, de a család egyik tagja rátette a kezét, most asztali gépként van használva. Levelező, Office, és net megy rajta és arra elég is. Aztán vettem helyette egy kissé öreg gyári HTPC-t, egy MSI Media Live gépet. Tulajdonképpen funkcionál, de a hangot nem tudtam a HDMI-n kiküldeni a TV-re, meg számomra megdöbbentően melegszik! Ezért gondoltam, hogy beleteszek egy Brazos alaplapot, a most benne levő meg jó lesz a gyerekszobába a kölyköknek netezni, meg NAS-ról kölyökfilmeket nézni. Vettem is a hardveraprón egy Brazost, de ráfaragtam, mert valami gyíkja van, most van gariztatva, remélem kapok helyette egy másik példányt!
    Most azon töröm a fejem, hogy hogyan oldjam meg az MSI-ben levő ODD alaplapra kötését, mivel ugye a Brazoson már nincs paralel IDE port és az ODD tálca nélküli, etetős típus. Ilyet slim kivitelben eléggé nehéz szerezni! Láttam a neten egy ilyen átalakítót. Használtatok már ilyet? Elég a sebessége egy DVD lemez lejátszásához?
    A következő probléma a gépben levő VFD kijelző lesz. A Média Player alatt szépen kiírja a zeneszámok címét és más adatokat is, viszont az XBMC alatt, alap beállításokkal már nem megy. Ez azt jelenti vajon, hogy ez a kijelző iMon kompatibilis? Vajon beállítható az XBMC-alá?
    Biztosan lesznek még kérdéseim, ha végre működőképes alaplap lesz a kezemben!

Új hozzászólás Aktív témák