Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz Patice #34798 üzenetére

    Talán többségük már nem a kép minél pontosabbá tételére törekszik, hanem annak javítására, fokozására. Nem lehet lemaradni a VXP, Darbee mögött.

    Elmélkedvén, a hardvereid figyelembe véve, beleértve a jelenlegi megjelenítőd és procid:

    Anno itt is szóba hoztuk az AMD és Intel gyárilag eltérő DXVA algoritmusát. Kb 1 évvel ezelőtti próbák szerint a HD4600 Chroma upscaling: Bicubic50, Image upscaling: Lanczos+AR(!)-t használ, full HD filmekkel szinte semmi előnye nem lenne az MPC/madVR-nak a Kodival szemben.

    Ugye filmes tartalommal Jinc3+AR menne a Haswellnek, ami a fentieknél kb 1 fokkal jobb setup, de itt jön képe, hogy a tévéd ebből mit tudna megmutatni. Akár az ellentéte is lehet az agymenésemnek, és full hd-n is szebb végeredményt kapsz, a kicsit pontosabb kép mellett. Gyengébb anyagoknál lehet nagyobb előny, mégpedig Bicubic50 vs Jinc+AR tekintetében. Ezeket mérlegelve kezdenék bele az MPC-s kalandba, előfordulhat, hogy semmit nem nyersz vele, de látatlanban csak az elvi lehetőségeket tudom szem előtt tartani...

    AMD ennél jóval gyengébb gyári DXVA-val, de ez téged nem érint, ott teljesen eltérő beállításokat, felállást javasolnék mind Kodi, mind MPC alatt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák