Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Cool Face #42212 üzenetére

    A külön céleszközökkel szerintem jobb eredményt tudsz majd elérni.

    Pl. én a fájltárolást, torrentet egy gyári NAS-ra bíznám, pl. Zyxel NSA325V2 nem drága és ezekre az alap funkciókra elég. Amikor kezd számítani a szerver OP rendszere, minősége, hálózati kábelek, az csak még magasabb minőségi szinten kezd el számítani.

    DAC esetében inkább csak DAC-ot nézz és kész, annak minőségi nagyon sokat számít.

    A forrás készülék intézze a Spotify-t, zenét, filmet.

    És igen, a forrás készülék a legproblémásabb témakör, mert jelenleg olyan átmeneti időszakban vagyunk, amikor még nem érdemes a jövőre való tekintettel építkezni, de már itt van a nyakunkon, de igazából még nem teljesen megoldott a támogatás PC-s szempontból. Ez az elkövetkező 1-2 évben fog várhatóan megtörténni.

    A kinézett Marantz hálózati lejátszó nem is olyan rossz ötlet zenére, sok mindent megoldanál vele egyben, bár lehet ez a hátránya is, hogy minden benne van.

    Gyári média lejátszót csak akkor ajánlanék, ha nem akarsz mókolni a HTPC-vel. Ha magad akarod intézni a lejátszód frissítését, akkor HTPC, inkább csak Full HD-ra kihegyezve.

    Raspi meg lehetne zenelejátszó egy megfelelő kiegészítő kártyával, hogy ne USB-n vezesd ki a hangot, ha hálózati lejátszónak akarod használni. De akár beválhat filmezésre is, viszont a 3-as még nagyon új, így nem sok rendszert portoltak át rá.

    A saját fejemmel gondolkodva én NAS-t és sztereó DAC-ot vennék, a zenét és a filmet meg megoldanám egy PC-vel, kettős OP rendszerrel. De ez csak az én hülyeségem.

    Ha gyári eszközöket szeretnél inkább, akkor a HTPC irányt nem biztos, hogy neked találták ki.

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák