Új hozzászólás Aktív témák

  • sb

    veterán

    válasz PuMbA #43797 üzenetére

    Ez nem újdonság. 2-3-4W-ot mutat egy Sandyre is a progi. Erre még rájön az alaplap, stb… abban volt némi fejlődés, de idle-ben azért szvsz nincs nagy különbség Intel és AMD között. Legalábbis én desktopban ugyanazokat mértem amit itt PH-n is mértek a tesztekben, idle paneltápos, SSD-s gép 13-20W között van. az új gen Intelek Haswelltől léptek lefelé 3-4W-ot 20-ról, Aztán talán most a Skylake még 2-3W-ot. AMD APU meg valahol 16-17W-nál áll meg. A többi amit esetleg notiban lehet mérni az inkább a noti jellegből adód előny, amikor a valós idle is lemegy 10W alá.

    Ami különbség – a nyilvánvaló full terheléses TDP-n kívül – az valóban a light load. AMD-nél azonnal felkapcsolnak a magok. Legalábbis Phenom II és Llano ezt csinálta. Alig látom köztes órajeleken az Intellel szemben. És az egál közeli idle fogyi is azonnal több lesz 10-30W-tal, procifüggően pl. programindítás, netezés közben is.

    A Skylake – mobilban kegyetlen amúgy. Egy 6440HQ-t néztem, ez valós 4 magos i5, 45W TDP, de long TDP-re 35W van megadva. Néztem fog-e throttlingolni és lóf*szt. :D Prime95 alatt 4 mag 3.1GHz-en és hwinfo 28-29W fogyit mutat 10-15 perc után is. Amúgy meg Cinebenchb pontszámban túldobja az i5-2500-amat. Csak a miheztartás végett, az 95W TDP és meg is eszi. Egy kis undervolttal meg már bement 25W alá. Jó persze van Linx is ami biztos jobban fűtené meg ott az IGP is mellette ami még dolgozhat, de ez így is brutális. 25W-ból egy desktop 4 magos „gémer” szint.

    ON: RX 460 30W lenne? Nem 50-60W körül fog jönni (és 270 körüli teljesítménnyel)?. Szvsz az is overkill HTPC-be. Persze a madvr-esek örülhetnek majd. :D Ezért is kapok agybajt, ha kimaradna a Bristol. Meg már attól is, hogy sehol sincs. Nincs értelmes, de erős HTPC 15-35W vonalon és rendes 4k támogatással. Van rá dvga meg 20x erősebb cuccok, nomeg cpu-ban is sokkal jobb lenne a BR… de mégse. Intel is sz*rakodik a main10-zel meg HDMI 2.0-val. Hónapok óta a droidos kütyük a legtöbbet tudó HTPC alapok. Vicc ami megy. Nyers erőt tekintve hw szinten el vagyunk látva jobbnál jobb cuccokkal, de 1-2 hw csatit forrasztanak rá meg sw oldalon nincs normális támogatás és annyi. 
    Nincs még 4k kijelzőm, de ha már cserélek nem vennék szívesen nélküle mert a köv. TV az lesz, alig van már feláruk.
    Egy G4400 már majdnem befigyelt, aprón kemény 12.5k meg 13-14k alá egy mATX lap. Elvileg 3D-t is tud, ahogy néztem azon se lepődnék meg ha már IGP-ben is lenyomja a Llano-t. Meg utóbbival már mindenféle baj van, 5 driverből 4 nem jó, Win10 alá már csak 1db win update-es driver van, most próbálom ki megy-e rajta minden. Nem sok pénzt tennék rá.

    A beköszönő regény után kérdeznék is, azért tévedtem erre. :D
    Még mindig küzdök a távval. vmi occsó'osztjó megoldás kéne. Univerzális, activity-s, az se ártana, ha lenne jó droidos támogatása, de a fizikai távról se mondanék le. Vmi külön IR blaster+wifi-droid app-os megoldás. Találtam droidos app-ot ami konfigolható szabadon eszköz és GUI szinten: kipakolhatóak a gombok, stb. De csak 1-2 univerzális és drága IR blasterrel működnek. Meg találtam ilyet, saját app-pal. Nem tűnik rossznak. Valaki próbálta már ezt v. más hasonlót?

Új hozzászólás Aktív témák