Új hozzászólás Aktív témák

  • PistiSan

    addikt

    Sziasztok!

    Kb 1 hete ismerkedem a windows 10 alapú HTPC rendszeremmel, kérnék egy két javaslatot mivel lehetne jobbá tenni még a rendszert.

    Amit eddig beállítottam.
    Widows Updatet kikapcsoltam, a szolgáltatások fülön, de mindig elindult, aztán Csoportházirendben adtam neki egy kamu frissítő szervert, és megtiltottam a neten való frissítések keresését, így nincs kínos frissítő képernyő egy ki/be kapcsolás alkalmával.
    A szolgáltatások között a hibajelentés küldését is letiltottam, mert előbbi beállítás miatt 15 perccel a rendszer indítása után felugrott mindig egy parancssor ablak (majd el is tűnt), biztos akkor küldte a hibajelentést.

    Rendszerindításnál a kodit állítottam be az explorer.exe helyett.
    Felhasználói konfiguráció/Felügyeleti Sablonok/Rendszer/Egyéni felhasználói felület
    Itt kell megadni a kodi elérési útját.

    Itt jött egy kis furcsaság, ha nem fut az explorer.exe akkor a távirányítón a hangerő állítás sem működik, mert az a windows hangerejét szeretné beállítani, telefonos appból tudom állítani a kodi hangerejét, de a távirányítónál nem sikerült sehogy sem beállítani. Próbáltam a Keymap editort, de a hangerő gombokat nem tudja így sem vezérelni.

    Biztos van még rengeteg olyan szolgáltatás, beállítás ami feleslegesen fut, nincs esetleg valahol egy lista, hogy mi az amit le lehet tiltani/állítani, hogy feleslegesen ne menjenek olyan szolgáltatások amiket amúgy sem használok?

    Tanácsokat, ötleteket szívesen fogadok.

Új hozzászólás Aktív témák