Új hozzászólás Aktív témák

  • Formaster

    addikt

    Sziasztok!+++ Mélyvízbe készülök ugrani, építeni akarok egy NAS/HTPC kombót. Van a fiókban egy Asrock h110M-DGS r3.0 alaplap és egy i3 7100. Sajnos ez a lap mATX és nem támogat RAID-et, így vagy kártyával kéne megtoldani, vagy teljesen új alapról indulni.

    Média lejátszás szempontjából a kandeciahelyesség és jelenleg az 1080p anyag lenne a fontos, de nem árt előre látni, ha építek valamit, küzdjön meg a 4k-val is legalább processzor szinten, ramot később is lehet bővíteni.

    OS-ből az unRaid OS 6 -al szemezek, igaz fizetős, de képes akár virtuálisan win-t futtatni, vagy megfelelő hardware-ek mellett akár game streamingre is, utóbbi nem túlzottan izgat. Viszont virtuális win10 alatt futhatna akár az MPC és MadVR kiegészítő, amit most is használok a PC-n. Ha létezik ettől okosabb megoldás várom az ötleteket.

    Az igazi kérdés, hogy milyen hardware vonalon induljak el. A ház valamilyen mini ITX lesz, még nem dőlt el, hogy melyik, illetve ha nem kukázom a mostani proci/lap kombót, akkor ahhoz is lenne egy ház elképzelésem. :R

Új hozzászólás Aktív témák