Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz MasterMark #50942 üzenetére

    Nekem az a gondom a virtuális merevlemezekkel, vagy az átadott lemezeken létrehozott rendszerrel (egy bazi nagy vhdx fájl), hogy egy esetleges rendszerhiba, vagy HDD hiba esetén kuka az összes adat. Míg normál kötetekkel azért pár hibás szektor esetén max. pár fájl sérül és még lehet adatot menteni.

    OK, ez akkor lényeges csak, ha fontos adatokat tárol az ember a NAS-on. Sokaknak a filmek, zenék nem fontosak, mert "úgyis le lehet tölteni az internetről". Nálam más a helyzet, mert a zenei könyvtáramban is már 1 TB felett járok a kézzel megtagelt albumokkal, zenékkel és ezekben több évnyi munkám van. A filmes gyűjteményem is mindig alakul, de szívnám nagyon a fogam, ha azok is elvesznének, mert azok között is van pár darab, amiket magam muxoltam több elérhető anyagból, amiket nem biztos, hogy bármikor tudnék reprodukálni.

    Természetesen a fontos adataimról van offline biztonsági mentésem. Ebbe nekem beletartoznak a zenék is. A filmekhez nem vettem még HDD-t. :))

    Szóval meg lehet csinálni a virtuális szervert, de igazából nem erre találták ki.

    Szerk.:

    (#50943) Formaster:

    unRAID OS a leírások alapján nem rossz, hasonló tudással léteznek ingyenes NAS OP rendszerek, csak azokhoz nem lesz olyan szép, meg felhasználóbarát a konfigurációs felület. Valszeg emiatt fizetős, mert ezeket a felületeket valakinek meg kellett csinálnia.

    Nekem jobban bejött az OMV (Open Media Vault) médiaszervernek. Pluginekkel ez is bővíthető, van egy egész használható webGUI a konfiguráláshoz és lehet vele sokmindent mókolni egyedi igények szerint. :K Persze guglizás és Linux tudás a mókoláshoz elengedhetetlen. Támogatásnak van itt is egész jó topikja. Én csak ajánlani tudom. :K

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák