Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ladybug

    őstag

    válasz dokar #18 üzenetére

    A babos tészta baranyai étel. Kétféleképpen készíthető. Vagy egy fahérbabból készült sűrű babfőzelék+sós vízben kifőzött hosszúmetélt, vagy sós vízben kifőzött bab kis vöröshagymán megpirítva, átpasszírozva, hogy pempősebb legyen, és ezt keverik össze hosszúmetélttel. Az második mellé savanyúságot is szoktak fogyasztani. Nagyon finom.

    Pacák: Felénk, itt Zalában, babstercnek hívják. :)

    dragonfx: Köszönöm. Valóban nagyon szeretek főzni.

    Az utóbbi hetekben egyébként sorra kaptam az erdei gombákat szatyorszámra. Eleinte utálattal néztem a nagy mennyiséget, és hogy mennyi munka van vele, de utólag rájöttem, megéri. Az erdei gomba íze össze sem hasonlítható a boltiéval. Készítettem belőle gombapaprikást, gombakrémlevest, gombás pulykát. A nagy részét pedig leforrázva a mélyhűtőbe tettem ínséges időkre.

    Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.

Új hozzászólás Aktív témák