Új hozzászólás Aktív témák

  • ny.janos

    tag

    válasz Ala #38408 üzenetére

    Szia!

    Ismereteim szerint a feltételes formázással úgy nem fogsz boldogulni (vagy legalábbis tuti hibalehetőséget hordoz magában), ha az közzétett képen látható módon a celláid egyesítve vannak. A cellaegyesítéseket szüntesd meg, mielőtt a feltételes formázást alkalmazod.
    Ha vannak olyan soraid, ahol Z oszlopban nincs adat, AJ-ben viszont igen, úgy azokat az üres cellákat is a megadott formátumúra fogja formázni a Mutt által írt megoldás (Az üres cella is eltér egy nem ürestől.)
    Ha az üres cellát nem szeretnéd formázni, akkor 2 feltételes formázást adj meg ugyanarra a cellára,
    - az első legyen az =ÜRES($Z2), melyhez ne adj meg semmilyen formázást,
    - a második pedig a Mutt által írt képlet.

    A feltételes formázás képletét egy lépésben is megadhatod, ha a Z oszlop kívánt tartományát kijelölöd, majd úgy rögzíted a képletet.

    Delila_1: A formátumfestő ecsetet a feltételes formázásra nem szeretem alkalmazni, mert nem a meglévő formázás érvényességi tartományát módosítja, hanem új feltételes formázást hoz létre. Sok formátummásolás esetén ugyanaz a feltételes formázás (különböző tartományokkal) akár több 10-szer is előfordul. Ha módosítani kell rajta később, vagy törölni azt, akkor mindegyik tartományra vonatkozót módosítani / törölni kell. Nem egyszer mérgelődtem amiatt, mert egy munkalap 7-8 feltételes formázásából lett úgy 100-150. :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák