Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Jahno

    őstag

    válasz A. Crowley #132880 üzenetére

    De durva, első kuglis linket megnyitom és rögtön faszenet gyártatnának a szerencsétlen júzerrel "akkor a pizzakőre helyezett pizzának legalább 400-450 fokra van szüksége megközelítőleg 30 percen keresztül,"

    30 perc, az... Bár nem vagyok egy pizza zsonglőr, de ismerem a szakirodalmat és tudom kit kell megkérdezni :DD

    Következő találat már elég reális:

    "A sütési idő függ a sütő hőfokától és a pizza méretétől. 250 fokon kb. 15 perc alatt sül meg egy 35 cm-es pizza. Nálam kb. 300 fokig lehet tekerni, úgy 8-10 perc is elég. Fele adag tésztából készült, 25 cm-es pizza kb. 2 perccel gyorsabban kész van. Akkor van kész, ha elolvadt rajta a sajt, és szép barnára sült a széle."

    Lehet csinálja is, nem csak ír róla :-D

    Következő is:

    "fatüzelésű kemencében, amelyben a fa nemcsak parázslik, hanem láng is van: kb. 450-500 fok, a sütési idő kb. másfél perc, közben a pizzát egy lapáttal vizszintesen forgatják, hogy mindig másik része nézzen a tűz feléfatüzelésű kemencében parázsló tűznél. kb. 300-350 fok, a sütési idő 2-3 percelektromos kemencében (ez azonban már nem az igazi, csak sokkal kényelmesebb, mint a fa tüzelésű) 350 fok, sütési idő 2-3 perc.otthoni sütőben, amelyik tud 300 fokot, 8-10 perc."

Új hozzászólás Aktív témák