Új hozzászólás Aktív témák

  • xEon1337

    őstag

    Omega PO 39,5mm (215.30.40.20.01.001) vagy Grand Seiko SBGA229?

    (a kép nem méretarányos, vicces, hogy a GS esetében a lünetta nem középen áll a gyári fotón)

    A GS-t párszor már felpróbáltam a kezemre a Boutiqueban, az Omega eddig kimaradt. Árban C24-ről azt nézem, hogy 1,75-1,9 körül alakulnak (EU beszerzés, megbízható kereskedők).
    A fém szíjat instant lecserélném egy minimál kaucsukra, pl. Hirsch Pure, sokkal komfortosabb számomra a gumi, plusz nem elhanyagolható a súlycsökkenés sem.

    Omega mellett szól: kisebb (csuklóm felső nézetes szélessége 5,5 cm), kerámia lünetta, képek és videók alapján "komolyabb" megjelenés, könnyebben újraértékesíthető, viszont csak 55 óra járástartalék, kaucsuk szíjjal lehet bénán mutatna.
    Grand Seiko: 72 óra járástartalék, pontosság, ugyanakkor elég krumpli méret és a lünettája sem kerámia.

    Korábbi években érdeklődtem már párszor itt a topikban, de aztán mindig elmaradt a vásárlás, idén viszont sokkal határozottabb az érzés. :)

    Más: párom nővére 2-3 hónap "várólistázás" után beújított Ausztriában pár hete egy ilyen DJ 36-ot, amit most a hétvégén meg tudtam sasolni élőben:

    Mindenki mondja, hogy az igazi DJ méret a 36-os, de bakker ez nagyon kicsi még az én pálcika csuklómra is. Most volt először Rolex a kezemben, lehet a szürke számlap miatt vagy nem tudom, de egyáltalán nem kapott el a "húha" érzés. Szép-szép, de nem látom benne azt a 10,8k eurót, amit ezért a példányért elkértek.

    [ Szerkesztve ]

    "Less but better" - Dieter Rams

Új hozzászólás Aktív témák