Új hozzászólás Aktív témák

  • g0n21

    senior tag

    válasz Empsepo #2088 üzenetére

    Az, hogy teljesen laikus emberek hülyeségeket olvasnak, és azt igaznak hiszik, az szvsz igen-igen nagy baj.
    Miközben mások (terra052 és én is) gondosan figyelünk arra, hogy minden, amit ki-ki a maga órás site-ján leír az megfeleljen a valóságnak, és alá legyen támasztva, megfelelően.

    Pontosan a laikus emberek miatt, akik elhiszik azt, ami le van írva, mert azt gondolják, hogy ami a weben megjelenik, annak talán alapja is van. És mivel a saját tudásuk (no offense) aránylag szerény, ezért nincs bennük tudásalap arra, hogy kib.ssza a biztosítékot, amit ott olvasnak.

    Hangsúlyozom, ez a watchandfashion blogra érvényes.

    Csak példaképp egy kedvencem:

    Az alábbi képen egy ref. 1518 van. Amiről ő elmondja, "Mi teszi különlegessé ezt az órát? Patek sárga és rózsa aranyból készítette."
    Ha még nem is fájna, hogy a képen levő ref.1518 ACÉL, akkor igazán megtalálhatná a hátlapon a feliratot, hogy Acier inoxydable, ami rozsdamentes acélt jelent. És közben leírja, hogy aranyból van. Ez a hozzánemértésnél sokkal messzebb menő szenny.

    Azt pedig csak csendben tegyük hozzá, hogy aki még ért is valamennyire ehhez, pontosan tudja, hogy az acél patek (a nautilus előtti időkből főleg) ritka mint a gyári calibra, vagy a fehér holló. És az acél drágábban megy el, mint u.abból az arany, mivel a patek nagyon ritkán készített acéltokos órát.

    De mindegy is.

    Amióta a médiában vagyok az a célom -még ha nagyon távol is van ettől ez a világ-, hogy azok által a tv műsorok, filmek által, amihez hangyafasznyi közöm is van, az, amit az emberek kapnak, az releváns, hiteles legyen, és az ember több legyen attól, amit lát/olvas/tapasztal. Az ilyen senkik pedig pont beleszarnak ebbe, és fordítják meg a folyamatot.

    A képeinél, és akárhol pedig természetesen sehol nincs forrásmegjelölés, és teszi mindezt abszolúte név nélkül. Csíra.

    [ Szerkesztve ]

    Kronometer.hu // PestiOras.hu // nick: Gonzi // Bulgari Velocissimo 1,8m // Omega X-33 SkyWalker 1,5m // Zenith El Primero Chronomaster Open XXT 1,6m // Breitling Chronomat B01 42mm Rouleaux szíjjal 2,2m

Új hozzászólás Aktív témák