Új hozzászólás Aktív témák

  • Champipi

    senior tag

    válasz _adaml21_ #26237 üzenetére

    Ha bejött a Sennheiser egyszer (ahogy nekem is), akkor nehogy msát vegyél mert csalódás lesz, ahogy például az AIAIAI Pipe nagyon nagy csalódás lett nekem.

    Az AIAIAI mélyei puffognak, mint az állat, mintha egy dobozból szólna az egész, semmi közép, semmi magas, csak drummogó mélyek, melyek szétcseszik a fejed 3 perc után. Mintha egy régi rádión lecsavarták volna a magasat és felcsavarták volna a mélyeket.

    Amit én ajánlok, az a Sennheiser MM30i amit megkapsz már 13 000 Ft környékén.

    Mondjuk az ilyen csoda cuccokat, mint Brainwavz, Xears, SoundMagic még sajnos nem hallotttam soha, de nem akarom elhinni, hogy a Szenyónál jobbak legyenek. Esetleg még az Etymotic.

    Hallgattam viszont Klipsch s4i fülest, az is ugyanolyan drummogó, bömbölő mélyű, mint az AIAIAI Pipe, amit meg is magyaráz a freki menete.

    Okulásul becsatolok ide a képet a frekvencia menetekről. Leegyszerűsítve egy vízszintes vonalat kellene ezeken látni, egy ideális világban. És mit látunk? Hogy a Klipsch-nek akkora púpja van a mély tartományban, hogy megirigyli a teve is, nem is kicsit!

    Az a púp ott 100 Hz alatt hozza a semmivel sem összetéveszthető "paraszt bummot", amivel néhány olcsóbb autós mélynomó láda is próbálkozik.

    Nekem Sennhesierem volt, és annak isteni finom, "punchy", pattogós, feszes mélye volt. A legtöbb fülesnek viszont dörmögős, elfolyós, bummogó, dummogó parasztvakító mélye van.

    Legalábbis szerintem, és a fenti kivételre felhívom a figyelmet, hogy sok fülest még nem hallottam!

Új hozzászólás Aktív témák