Új hozzászólás Aktív témák

  • maszekember

    aktív tag

    válasz asadasad22 #5915 üzenetére

    A lényeg nem a hangerő (bár az is fontos faktor) hanem sokkal inkább az h míg az ún. sima FEJhallgatók nem közvetlenül a dobhártyádhoz lökik a hangot (ergó kevésbé terheled azt) ellenben a FÜLbe cuppantósok amik meg közvetlenül (pár miliméterre) vannak a fent említett szervtől.
    Ezenkívűl sokkal jobban kivisít belőlük a magas hang,ami az ún. fülszőrőket károsítja a legjobban,ezek a szőrök felelősek ugyanis a magas hangokért.Szó szerint elsorvadnak.
    Azonos hangerőn egy FÜLbe dugós és egy FEJhallgató között ég és föld a különbség mind hangerő,mind hangminőség között ;]
    Kutatások is azt igazolják h ha az ember nem több mint egy órát tölt fejhallgatóval a fején maxra. hangerőre is feltekerhetik a zajt,a fülük nem fog hosszú távon károsodni (100db-es fejesek).
    A fülhallgatóknál a db mértéke megegyezett a fejesekével,de itt a kontroll alanyok már 80% hangerőnél szóltak h (ahogy te is mondtad) fizikálisan fáj nekik a hangerő.

    Ami meg azt illeti h magasabbra kell feltolni a hangerőt a fejeseknél h halljad a zenét zajos környezetben ht...Én az IAudio U5 lejátszóm max. 40-es hangerejéből 20-22-t használok METRÓN (Koss Porta Pro) !És úgy h a zene tisztán kivehető,odafigyelés nélkül is érthető (persze nem egy otthoni zenehallgatás).Előtte egy Koss Spark Plug-om volt,aminél a hangerőt 17-re kellett felnyomnom,h úgy halljak mindent mint most a Porta-nál.
    A különbség tehát 10% hangerőben...És a fejhallgatóknak alapból nagyobb a kimeneti jel/db arányuk.
    És az emberi minden plusz 3 db esetén kétszer olyan hangosnak hallja a hangokat mint előtte (mondjuk 100----->103).
    Végszónak:Koss Spark Plug:Hangnyomás:112db
    Porta Pro:Hangnyomás:101db
    Az 4X-es különbség az emberi fülnek...
    :P

    " The only time a lawyer can cry, is when it's all over..." -Prosecutor Godot

Új hozzászólás Aktív témák