Új hozzászólás Aktív témák

  • rizso

    addikt

    Uhh, bocs, kicsit hosszú lett ;]

    Egy ideje már agyaltam az olcsóbbnak számító, de mégis korrekt minőséget képviselő kínai fülesek kipróbálásán, és Dave™ fórumtársunk kínai fülesekkel foglalkozó irománya csak megerősítette bennem, hogy ki kell próbálnom párat. Aztán olvasgatva itt a fórumot, láttam, hogy f4lcon kollégának jelentős mennyiségű fülese van készleten, és pofátlan módon elkezdtem zaklatni, hátha kölcsön ad 1-2 kiszemelt darabot, amit tesztelhetnék vásárlás előtt. Neki ezúton is szeretném megköszönni, hogy szinte az összes fülest a rendelkezésemre bocsátotta pár napra, mindezt úgy, hogy előtte soha nem is beszéltünk, nem ismertük egymást…maxi respect :R

    Mielőtt elkezdeném elemezni a füleseket, néhány gondolat az „ízlésemről”.

    Amit szeretek:
    - kicsit melegebb hangzás
    - kicsit több mély, de ne puffogásról szóljon, inkább legyen karaktere, "ereje" a basszusnak, ott üssön, ahol kell, ne másszon rá mindenre
    - az is jó, ha van tere, legyen valamennyire részletező is

    Amit nagyon nem csípek:
    - túl "sziszegős"
    - tompa, fátyolos hangzás

    Tehát ha minden igaz, akkor én az enyhe V karaktert szeretem egy kicsit több méllyel, vagy a lineárist kicsit több méllyel, ugyanakkor semmiképpen sem vagyok basshead, és a túl-túl világos, kiegyenlített hangzás sem a kedvencem :)

    A hallgatózást egy tök átlagos felhasználóként végeztem telefonnal és laptoppal, semmi extra erősítő, semmi EQ, többnyire 320kpbs mp3 fájlokkal és youtube videókkal teszteltem. A tesztelés alatt folyamatosan változott a véleményem mindegyik fülesről, nem egy olyan eset volt, hogy első hallgatásra nem tetszett, másodszor viszont igen. Próbáltam egymás után a hasonló karaktereket, hogy észrevegyek apróbb eltéréseket is, illetve full random módon is (pl. világos karakter után egy mélyorientált), hogy kijöjjön mekkora is kettő között a különbség. Amire sajnos nem volt időm, hogy mindegyiket különböző illesztékekkel is teszteljem, többnyire sima gumiharanggal próbálkoztam csak, ami kényelmes volt a fülemnek, így könnyen lehet, más illesztékekkel más lett volna a véleményem 1-1 tesztalanyról.

    - Rock Mula: anyaghasználat nagyon jó, a „harisnyázott” kábel is rendben van. Első alkalommal nem tetszett, olyan élettelen semmilyennek találtam, aztán néhány másik versenyző után már inkább azt mondanám, hogy ha megtaláljuk a jobb illesztéket, akkor teljesen használható hangzást kapunk, még ha számomra egy kissé laposnak tűnt.
    - Rock Zircon: továbbra is megvan a minőségi „Rock” anyaghasználat, ráadásul itt L alakban végződik a jack, amit én spec jobban preferálok. Karaktere alapján tipikus V - számomra egy kicsit néha már sok is volt a mély és a magas is, de ettől függetlenül tetszett, sokaknak szerintem kedvenc lenne.
    - Xiaomi Piston 3: anyaghasználat egy kicsit gyengébb a korábbi Rock füleseknél, kevesebb fémet kapunk, de nem is akkora baj, mert még így is rendben vagyunk, és nagyon kényelmes, alig érezni, hogy a fülben van. A karaktere szerintem lineáris, nem éreztem sehol különösebb kiemelést, mégis tetszett – bár néha egy-egy számnál kicsit erőteljesebb mély jól jött volna.
    - HZSound EP001: első alkalommal ez is egyből ment a nem tetszik kategóriába. Aztán ahogy egyre többet hallgattam, kezdett megtetszeni. Anyaghasználatában és karakterében a Piston 3-ra emlékeztet, kényelmes is, szóval akinek a Xiaomi tetszett, annak ez is fog.
    - KZ ED Special Edition (EDR1?): anyaghasználatra nagyon kellemes, minőségi darab. Kevésbé minőségi viszont a kábel, engem nem győzött meg a gumírozott megoldás, túl tapadó. A hangja nagyon tetszett, ez volt az egyik legtöbbet próbált darab. Melegebb karakter jellemzi, de a mély mégsem nyomja el annyira a közép és magas tartományokat, hogy az zavaró legyen (legalábbis számomra). Aki szereti az emelt mély tartományt, de nem akar lemondani a többiről sem, annak tuti tetszeni fog. Egyébként nagyon emlékeztet a korábbi Sennheiser CX400-hoz.
    - KZ ED-10: minőségre kb. mint az előző KZ. A karaktere is hasonló, csak „vésebb”, erősebb basszusokkal, és bár szeretem a mélyeket, de itt néha túlzónak éreztem.
    - KZ ATE: itt már nem fém burkolatot kapunk, hanem műanyagot, viszont az összeszerelés látszólag rendben van. Egy kicsit érdekesen néz ki a maga kis arany színű nehezékeivel, olyan, mintha valami ékszer lógna a fülemnél, de meg lehet szokni, és amúgy sem a külső a lényeg. Nem titkolom, ez volt az egyik kedvencem a pár napos teszt alatt. Melegebb hangzás emeltebb méllyel, ami egy picit ráül a közép és magas tartományokra, mégis kellemes hallgatni, van benne valami, ami miatt nagyon tetszik. Talán a tere, vagy a mélye, nem tudom, a lényeg, hogy az összkép számomra kellemes volt.
    - KZ HDS1: tipikusan egy olyan füles, amit az első percben kukáztam volna, később viszont egészen megbarátkoztam vele. Első hallgatásra túl világosnak tűnt, egyszerűen zavart a magas. Aztán ahogy többször elővettem, kezdett hozzászokni a fülem, és egyre inkább V és kiegyensúlyozott közötti karakter jött elő, érezni lehetett a mélyet, megvolt a közép, illetve a magasak is elég tiszták voltak.
    - Awei ES800M: tipikus basshead füles, nekem annyira nem jött be, a mély túlságosan elnyomta a közép és magas tartományt.
    - Awei ES-Q9: nagyon kíváncsi voltam rá, mert bár sokat nem tudtam róla, de ez volt a szett legolcsóbb tagja. És bizony jött a hoppá érzés  Amennyire az ES800M nem jött be, annál kellemesebb volt ez a kis ~1000Ft körüli cucc. Van egy kis mélykiemelés benne, de nem olyan zavaró, és a közép-magas sincs elmosva, kicsit melegebb karakter, de abszolút rendben van, kellemes hallgatni.
    - Havi B3 Pro 1: f4lcon mondta, hogy ez egy komolyabb darab, kell hozzá erősítő, így sajnos nem tudtam érdemben tesztelni, pedig elég igényesnek tűnt.
    - Auglamour R1S: KZ-hez hasonló minőségi fém kialakítás, viszont kellemesebb, nem az a ragadós gumi kábel van hozzá. Karakterre hasonlít az ED-10-hez, de talán nem olyan zavaró a mély kiemelése.
    - AudioSense TX10: kicsit csörgő-zörgő érzésem volt, az összkép is olyan semmilyen, mosottnak tűnt, nagyon sokat nem is foglalkoztam vele.
    - Plextone S50: az anyaghasználat egy kicsit gagyi, és elsőre a hangzásra is ezt mondtam. Aztán kicsit játszottam a behelyezéssel, és bár csúcs nem lett, de kellemesebb, mint elsőre, de sajnos továbbra sem kaptam igazán kellemes karaktert, maradt az enyhén mosott, fátyolos, és egyben mélytúlsúlyos hang.
    - MYKIMO MK600: kissé fátyolos, mosott hang és sziszegés jellemzi, nem fogott meg.
    - VE Monk: ezt nem kaptam meg, így nem is tudtam kipróbálni.

    ------------------------------------------------------------------------------------

    Kíváncsi vagyok, hogy a következő "hallgatózók" milyen véleménnyel lesznek :) Hirtelen felindulásból 2 napja rendeltem párat én is:
    - KZ-EDR1
    - KZ ATE-S
    - KZ ZS1
    - Xiaomi Hybrid

    [ Szerkesztve ]

    Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | Huawei Sound prémium bluetooth hangszóró

Új hozzászólás Aktív témák