Új hozzászólás Aktív témák

  • E2E4

    aktív tag

    Sziasztok!

    In-ear/IEM fülhallgatókat néztem, hogy ne eshessek el ettől az élvezettől. ;)

    Jelenleg egy AKG K370-et használok, egy JBL fülhöz rögzítő fülessel, de sajnos így is ki-kijön a fülemből a „jószág”. Eddig azt hittem, hogy az AKG kialakítása olyan, hogy nem „passzol” a fülemhez. Azonban a közelmúltban sajnos szembesülnöm kellett egy esetleges másfajta problémával.

    RHA MA750i illetve RHA T10i (T20i) fülhallgatókat próbáltam – volna, a hazai forgalmazó bemutató helyén. Mindenféle szilikon illesztékeket (S, M, L) kipróbáltunk az értékesítővel. Először azt hittük, hogy csak a MA750i nem jó a fülemhez, de miután a T10i is ugyanúgy kicsúszott belőle, valamint amíg benne volt a füleimben, az izoláció nem volt tökéletes, sajnos mélyebb következtetésről tájékoztatott az eladó. (A T20i-t már fel ki próbáltam, mivel formailag 100%-ban azonos kialakítású T10i-vel.)
    Az eladó - elmondása szerint - eddig csak egyetlen emberrel találkozott (történetesen egy nővel), akinek szintén nem volt jó a fülébe semmi sem.
    Következtetése az volt számomra, hogy – bár nem szeretne elkeseríteni – mégis nagyon valószínű, hogy a füleim anatómiája miatt csak fülre gyártott (CIEM azaz Custom IEM) fülhallgató lehet jó a számomra, aminek az ára 300.000 Ft-nál kezdődik. Vagy maradnak a fejhallgatók, amikkel semmi bajon sincs (sőt ezek után még inkább hajlok arra a választásra) csupán a hordozhatóság lenne picit körülményesebb. (Nem lehet csak úgy simán zsebre vágni, mint egy aprócska fülhallgatót.)

    Kérdéseim:
    1. Van itt valaki, aki hasonló problémával fülbesült szembesült?
    2. Milyen fülhallgatókat érdemes még kipróbálnom, vagy egyáltalán van -e értelme még bármilyen fülhallgatót is próbálnom?

    Megjegyzés: A hallásommal semmi baj sincs, sőt, kvázi abszolút hallással rendelkezem, de picit kellemetlenül érintett az, hogy egy fülhallgató szeánsz keretében, egy árva zenei hangot sem hallhattam, mivel az eladó szerint – ha nincs a fülhallgató a helyén – nincs értelme még kipróbálni sem azt, s ezzel sajnos egyet kell, hogy értsek. Egyszerűen azért, mert a mély és közép hangtartomány hiányában, a „ciripelések” hallgatása kevés valós információt adhat egy termék valódi hangminőségéről.

    Köszönettel várom válaszaitokat.

    SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)

Új hozzászólás Aktív témák