Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    A Tanya mellé beesett egy ideje a másik hypeolt olcsó DD:

    Tripowin X HBB Mele. 1DD, 50$

    Első körben röviden az alap csomag tetszik. Minőségi szép és jó, nagy keményburkolatú hurcolós doboz, amiben elfér a BTR5 is kényelmesen. Könnyű vékony csavart puha nem gubancolódó kábel, 2 pin, puha rövid nagyon nagy nyílású eartipek. Nem túl nagy, lapos, ergonómikus kialakítás, egész nap hordva is kényelmes, és oldalra fekve párnán sem megy el a hangja, nem nyom túlzottan, pont jól használható elalvás előtti zenehallgatásra. Fém ház, de könnyű, jó minőségű. Remélem tartós is lesz.

    A hangja megosztó. Nem V, de basszusban igen erős, így aki nem meleg kiegyensúlyozottat keres, hanem Harman V-t, az hiányolja a magasemelést. Szerintem pont a magasa nagyon rendben van, a mélye néha fárasztóan sok (csöndes környezetben hallgatva, utcán pont jó), de az más eartipekkel egész precizen leszabályozható. A basszus - közép váltás hibátlan, nem mosódik át az emelt mély, a kellemes erős középtartományba nem brummog bele, mint a BL-03 tette. A számomra harsány részek itt nagyon szépen visszafogottak, emiatt oda kell figyelni, hogy ne emeljem fölöslegesen túl a hangerőt.

    Jobb forrásra szépen skálázódik, de kipróbáltam 3.5mm-en FiiO BTR3-ról is, és abszolút élvezhető volt úgy is. Nálam ez most nyugdíjazta a Blon BL-03 -at, és az UrbanFun YBF ISS014-et. Az előbbi hangolását jobban tudja, az utóbbi sebességével és részletességével megtámogatva. Jó cucc. De... Aki nem rendelt eddig, és akar, az ne kapkodjon. Fusson le a kezdeti túltolt igényhullám, hetekig tartó várakozási idő, valamint a szokásos minőségi problémák bukjanak ki, általános chifi warning.

    Mele vs Tanchjim Tanya:

    Ez erősebb dilemma, mint az árkülönbség indokolná. A Tanya kevesebb, mint feleannyiba kerül, kiforrott, egyszerű darab. A ház ragasztása néha nem tökéletes, akkor a fém burkolat lecsúszik, pillanatragasztóval óvatosan orvosolható. Az enyémmel nincs gond. Az eartipje kényelmes, de mászkálás közben kicsúszott a fülemből, double flange periodic tippel pont jó. V-bb hangú, mint a Mele, de nem vészesen középhiányos, csak kevésbé hangsúlyos. Viszont egyvalamit lényegesen jobban csinál, az atmoszféra. Tágasabb, és mélyebb teret képez le, sokkal jobban pozícionál. A Mele mélysége kissé digitális ebben, valamennyi elöl-hátul van, de nem igazán érezni az átmenetet. Szélességre átlagos, magasság nem a 100$ alatti DD-k területe.

Új hozzászólás Aktív témák