Új hozzászólás Aktív témák

  • all6atos

    tag

    válasz lapalapa #90995 üzenetére

    Ha megsértettelek, hogy nem direktbe válaszoltam, akkor sajnálom és elnézést, mobilról voltam, olvasom mintsem írom a fórumot.

    Viszont csodát nem állítottam, csak annyit, hogy a forrásom elvileg nem befolyásolja a relatív tapasztalatot, de ha tehetem majd ránézek egy másik, gondolom hasonlóan hasztalanra is.

    A füles jóval érzékenyebb, az impedanciája is magasabb, halláskárosodásig csavarva is marad 25 dB erősítés tartalék a GUI szerint, amit el is hiszek. A fejesnél ez legalább 10 dB-vel kevesebb.

    A B400 sokkal érzékenyebb, ki is hallom az alapzajt rendesen, ami nem is csoda mivel ez nagyimpedanciás fejeshez csinált alsópolcos valami. Az Ety-n, magasabb erősítésnél, ha fülelek akkor éppen észrevehető.

    Egyik eszköznél se laposodik ki a dinamika, szűkül be a tér, lesz kásás karton a hang, stb., szóval fesz és teljesítmény baja nincs, tranziens, dinamika, hangszín, hangkép, ábrázolás, amennyire meg tudom itélni, marad, és nem azért, mert alapból sincs.

    Szóval egy szubjektív, delta tapasztalatot, még csak nem is véleményt, írtam két külön kategória között, ha már annyira hasonló volt a történet.

    Az Ety-be nem tudok, de nem is akarok belekötni, minek is. Ajánlanám másnak is, ha jó fülest keresne jó izolációval. Viszont nekem továbbra is kicsit olyan, mintha egy jól kezelt szobában vetítené (nem sokkal) elém a történéseket. Egy kisebb skálán, nézek/monitorozok valamit. Azon belül kiválóan dolgozik, talán még 3d-s is ott, de az arcom síkja mögé nem megy, körülöttem, mögöttem nincs semmi.

    A fejes viszont úgy érződik hogy ott és benne vagy, nagyobb a skála, nagyobbak a távolságok, több a hely, dinamikusabb vagy legalábbis könnyedebb. Lehet csak a nagyobb léptékek miatt, de könnyebben érzékelhető a történet (studio monitor vs imax ?), ezért tűnhet kicsit részletesebbnek is, nekem. Jobban rétegződnek a hangok, de nem azt jelenti, hogy az jobb is, mert ha túlbomlik részeire, megszűnik zenének lenni.

    Cserébe a He400se szinezettebb, pontatlanabb. Főleg nem olyan koherens vagy következetes, se énekben se hangszerben, a térbeli mozgásokat se követi le olyan jól, mint az Ety. Szóval hangmagasság és térbeliség nem lineáris. A hang kevésbé megfogott, főleg alul, a sub basszusnak meg nincs akkora ereje, áthatottsága. Ezért is gondolkodom fentebb lépni, nyílván forrással együtt.

    De, mint mondtam, nincs akkor tapasztalatom, nem ez a munkám, se a hobbim, 1 hete van nálam, ha valaminek máshogy kellene lennie én nyitott vagyok. Kíváncsi vagyok mit lehet fülesben elérni.

Új hozzászólás Aktív témák