Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz echterion #103176 üzenetére

    Erre akartam kilyukadni. Te tudatos vásárló vagy, és ráadásul olyan minőségi cuccokra és jó árakra találsz, hogy nem akarod visszaküldeni akkor sem, ha kicsit rossz, nem arra számítottál teljesen, mert még így is jó árra találtál.
    Csak sok a nem tudatos (vagy naiv) vásárló, aki nem azért küldi vissza, mert rossz a gép, hanem mert tényleg "bocs, nem, kösz". Magyarországon nagyon kevesen küldenek nekem vissza akármit is. Nem vagyok webshop, de mindent visszaveszek.
    Amit viszont a lengyelek csinálnak, az akkora pofátlanság, hogy hihetetlen. A lengyel "vatera", azaz Allegro jó nagy teret adott a vásárlóknak (csak ők értékelhetnek, eladó nem).
    Nekem visszaküldtek egy nagyon drága dokkolót ... csak, mert.
    Mondtam, hogy kérem küldje vissza eredeti dobozával, és ugyanazt a szériaszámú egységet, nyilvántartom. Gondolom ki akarta cseréltetni sunyiban egy rosszal (ezt nem tudom, csak sejtettem).
    Mondta, hogy "NEM KÖTELESSÉGEM" visszaküldeni az eredeti dobozt, visszaküldhetné a nélkül is.
    A végén kaptam egy negatívat, mely 1 év után törlődött.
    A 80k-s értékű új, bontatlan eredeti WD19S dokkoló max így már csak 50-60-at ért.

    Amúgy ha sz@r a notebook, tényleg vissza kell küldeni a francba, az eladó ne adjon el sz@rt, vagy ha igen, akkor nem csicsásan kellene hirdetni, ahogy sokan teszik (átcseszve a naiv vásárlót), hanem ki kellene írni: "Figyelem, ez egy közepesen sz@r laptop - vegye tudomásul", vagy notebookcheck-es linket odatéve (bár hallottam ott is lefizették, hogy többre értékeljenek egy-két darabot, én is csodálkoztam).
    A pofám égne, ha gyenge minőségű notebookot adnék el (pl Lenovo IdeaPad, sima Yoga, vagy valami noname HP Pavilion). Ezeket a pár évig tartó gépeket eleve bannolnám az egész világon, mert hulladék sajnos :(

    Jó éjt! :R

    Ha válaszolok / írok az üzenetedre, elvárom a választ. Egy minimális kommunikációs etikettet tartsunk be, még akkor is, ha nem érdekel az ajánlat.

Új hozzászólás Aktív témák