Új hozzászólás Aktív témák

  • formula01

    aktív tag

    válasz Bluesummers #103291 üzenetére

    Amit leírsz nagyon jól hangzik, csak sajnos a valóság nem így működik.

    1. Ha anyuka bemegy egy boltba azzal hogy Gamer laptopot szeretne venne Pistikének 250e-ből, a legtöbb eladó nem azt fogja mondani, hogy ennyiért nincs, rakjon hozzá még 250-et és itt van ez, hanem rásózza anyukára az adott áron elérhető ipari hulladékot, amit jobb esetben még időben kipróbálnak és visszaküldenek, rosszabb esetben meg rájuk rohad. Az eladó sem fogja sajnálni az anyukát.

    2. Nagyon sok helyen szakmailag nulla biodíszlet eladók vannak, akik abszolút hülyék ahhoz amit csinálnak, és rossz tanácsot adnak akaratlanul is.

    3. Ha anyuka megkérdezi a család infósát, az se kell ismerje a gépeket kívül belül, jobb esetben spec alapján adott összegért ajánl vmit, és vásárlás után jön a csalódás.

    4. Prohardver fórumra szerintem abszolút laikus nem fog írni. Aki ide ír, legtöbbször már nem totál laikus.

    Ha a fentiek ellenére anyukának sikerül mégis egy nem ipari hulladék laptopot választani, még mindig befürödhet olyannal, hogy: Nem elégedett a gép minőségével (legtöbb helyen vidéken max a 150e ft körüli tejfölösdobozokat lehet a boltokban megtapogatni), zavarja a hangos hűtés, zavarja, hogy mindig megy a hűtés, lát egy sokkal jobb ajánlatot, és nem a szeretetszolgálat, hogy ne csapjon le inkább arra, rájön használat közben, hogy kisebb/nagyobb gép jobban illene a szokásaihoz, még egy óráig sorolhatnám a dolgokat, amiken végtelen utánajárás sem segítene, és még bele se kezdtem abba, hogy mondjuk mi van, ha eleve hibás a gép.

    Nem a visszaküldéssel van a probléma, azzal van a probléma mikor valaki abúzálja a rendszert, és eleve úgy rendel meg valamit, hogy sosem állt szándékában megtartani. eMag vagy Alza méretű cég egy ilyent be kell tudjon nyelni. Egy kisker már más téma, de nem hiszem, hogy az ilyen típúsú emberek “célpontjai” elsősorban a kiskereskedők lennének.

    Továbbá ne csináljunk már úgy, mintha a visszaküldött gép egyből a felét érné, a kereskedőnek valószínűleg még azon is lesz haszna, csak kb. 10%-al kevesebb, de sok helyen mivel eleve megbontják a gépek dobozát, hogy cserélgessék a ramot/háttértárat, lehet hogy semmi. Azon is lehetne vitázni, ez mennyire korrekt, bontott dobozos gépeket árulni újként, ahogy több helyen teszik.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák