Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    Kis osszefoglalo a tegnapi es mai tapasztalataimbol:

    Tegnap jart nalam egy Asus GL553VE laptop. CPU 7700hq, VGA pedig GTX 1050 Ti volt benne.
    BF alkalmabol volt akciozva 290k-ra (normal ara 306k) Ami eleg jonak tunt a konkurenciahoz kepest ebben az arkategoriaban.

    Gyerekbetegsege, hogy Gaming centerben ha 90% fole tekeri a hutest a felhasznalo, akkor kikapcsol a GEP, illetve mar 80C folott durvan throttlingol a cpu, ami eleg nagy baj mivel elegge visszafogott a hutese es mindenkeppen 80C fole megy.
    A felhasznalok honapok ota kinlodtak a fenti problemakkal. Az Asus par napja kiadott egy bios frissitest hozza a szokasos sablon szoveggel (Optimize system performance), Ami ugy tunik orvosolta a hibakat. Legalabbis a legfrisebb bios-al nalam nem kapcsolt ki a GEP.
    Fire Strike alatt 86C korul mozgott gyari pasztaval a CPU es gpu, de megis stabil volt a CPU orajel (meg stabilabb volt mint a Rog Chimera-ban levo 7700hq).

    A gepnek viszont nagy elonye a konkurenciahoz kepest a kijelzo. A gepben BOE HF NV156FHM-N43 IPS panel van, ami 91% sRGB szinmegjelenitesre kepes, azaz jatek mellett grafikai munkara is alkalmas.

    Tehat ez a GL gep pro es kontra:

    Pro
    - gyonyoru kijelzo
    - Eros CPU es GPU az arert
    - Asus odafigyel es bar lassan, de komolyabb problemak javitva lettek bios frissitessel
    - megfelelo szerviz hatter

    Kontra
    - gyenge munka a hutes es bar nem throttlingol (mar) de terheles alatt 86C gyorsan degradalja az alkatreszeket, illetve alapallapotban terheles nelkul 50-60C korul mozog a CPU es hallhatoan teker az 1 db hutoventillator
    - ennel az arnal Asusnak nem fert bele a keretbe 5 ghz-es WiFi-t is tamogato modul es csak egy 2.4 ghz-et tud
    - lehet csak nekem de ezzel az anyaghasznalattal es szinekkel olyan mint egy oco kinai laptop amit sebtebe dobtak ossze

    Aki a fenti kompromissszumokat kepes elviselni, annak jo valasztas ez a gep, jo szerviz es az arkategoriaban kaphato legerosebb teljesitmenyt nyutja.

    Legalabbis tegnap ugy gondoltam ennyi penzert nincs jobb, erre ma delutan villantott az Emag.
    Emag 280k-ert kinal Lenovo Legion Y520-15IKBM laptopot. Eddig is lehetett ennyiert kapni GTX 1050 vga-val szerelt model-t, az Emag alltal kinalt gep viszont GTX 1060 6Gb kartyaval van szerelve! Sajnos azonban csak a teljesitmenyben visszavett MaxQ variansrol beszelunk, de meg ez a levizezett GTX1060 is fenyevekkel erosebb a GTX 1050 TI-nal. Cpu-bol csak i5 7300hq kapott helyet, de a legtobb jateknal ez nem lesz problema.
    A hutes hasonlo a fenti Asus-hoz, de 1 ventilator helyett 2 dolgozik benne. A MaxQ GTX 1060 nagy teljesitmeny mellett keveset fogyaszt es ebben gepben is 70C alatt marad.

    Nezzuk pro es kontra a fenti Asus-hoz kepest:

    Pro
    - jelentosen erosebb VGA
    - 1 tb hdd helyett 2 tb
    - tud 5 GHz wifit

    Kontra
    - gyengebb CPU (i7 helyett i5)
    - angol billetyuzet
    - gyengebb szerviz. Szemelyes tapasztalatom es masok velemenye alapjan a budaorsi Telemax szerviz akit alkalmaz a Lenovo javitasra csapnivalo banda akik sokszor lassuak vagy serulten adjak vissza a gepet (amit az ugyfelre kennek).
    - jelentosen gyengebb kijelzo. A Lenovo LG LP156WF6-SPK3 panelt hasznal ami 55% sRGB szinmegjelenitest tud mindossze, igy alkalmatlan grafikai munkara. Eloben latva szerintem annyira nem gaz ez a panel es jo eles kepe van es annyira nem undoritoak a szinek sem, de azert Asus melle teve latni hogy as Asus paneljen erosebbek a szinek es maga a panel is vilagosabb.

    A fenti hibai ellenere is elgondolkodtato a vasarlas, mivel ilyen teljesitmenyert nem sok a 280k. Kovetkezo alternativa amiben GTX 1060 MaxQ kartya van az a Dell Inspiron 15 7577 ami 370k-ba kerul.

    Ar/teljesitmeny miatt a hibai ellenere a mai nap best buy gyoztese az Emag altal a Lenovo y520 lett.

    Legalabbis azt hitten, de ismet tevedtem...

    Notebook.hu most kezdett keszletkisopresbe es szabadulni akarnak ACER ASPIRE NITRO VN7-593G-734H (NH.Q23EU.004) [link] laptoptol 320.000 Ft-ert!

    A fenti Asus-hoz es Lenovo-hoz kepest pro es kontra:
    - "normal" GTX 1060 6 GB VGA, azaz nem az orajelekben visszavett kisebb teljesitmenyu MaxQ varians
    - megbizhato szerviz (javitsatok ki ha tevedek, de horror storyt en nem nagyon hallottam roluk)
    - gyonyoru kijelzo, LG LP156WF6-SPP1 85% sRGB szinmegjelenites, igy jo munkara is
    - jo hutes, a fentiekkel ellentetben ITT nem egy kozos hovezeto fedi le a cpu-t es gpu-t, hanem szeparalt kulon hutest csinalt az Acer

    Kontra
    - dragabb, mint a tobbi, az Asus-nal 15k-val, a Lenovo-nal 40k-val.

    Asus-hoz kepest egyertelmuen megeri az extra 15.000 Ft-ot, a Lenovo-boz kepest viszont el kell donteni, hogy meger e 40.000 Ft-ot:
    - megbizhatobb bolt
    - jobb minoseg (kijelzo es hutes)
    - erosebb teljesitmeny
    - jobb szervizhatter

    Szerintem megeri ezt az extrat. Ezert is berendeltem egyet.

    Akinek nem tetszik ez az Acer es sporolni akar, a kovetkezo legolcsobb alternativa a Lenovo y720 400.000 Ft-ert.
    Szerintem boven meger ennyit az Acer es ez a nap best buy gyanusa a 80.000 Ft-os learazassa, ugyhogy vegyetek, amig el nem fogy !

Új hozzászólás Aktív témák