Új hozzászólás Aktív témák

  • RM007

    addikt

    Sziasztok!
    Sajnos rossz hírt kell közölnöm veletek, ismét működik a gépem....a híres MSI GT70 (gold edition). :D
    Végül alaplapcsere lett. Minden vissza és most minden a régi, bár még nem teszteltem nagyon. Várok vele most még nem k.rom el. :))
    Pyttawrx szépen összerakta nekem, ezer köszönet neki. :R

    Azért pár gondolatot megosztok veletek.
    Először is bios elem nem volt az új(illetve használt) alaplaphoz, így a régiről át kellet rakni és mint kiderült eléggé le van merülve. Kilépésnél, újraindítás, bios menübelépés lassúcska lett.

    Másik, az XTU eleinte míg nem telepítettem újra 5 változatot vagy 10x le és fel ezt mutatta....

    Pontosan úgy ahogy a meghibásodás előtt volt (CPU foglalat hiba....réteghiba alatta). Aztán egyszer csak jó lett minden.

    Az unlock bios-t újból feltettem ehhez az alaplaphoz is és újraindítottam a gépet. Megfagyott az ereimben a vér. Pontosan azt csinálta két újraindulás alatt mint korábban, de 3.-ra minden elindult. :U Feltenném a kérdést mint laikus. Lehet hogy a gyenge bios elem kavart be az alaplapnak? Lehet hogy a régi alaplapom esetleg jó, csak az alaplapi bios chipet kellett volna újra írni röpke fél perc alatt? Mondom, mert vannak szép sokat látott és el nem feledett emlékeim.

    A vga pedig tökéletes egyenlőre. Néztem pár benchmarkot aminél mindig kifeküdt és minden rendben.....idővel sem dobja magát. Mellékesen sikerült véletlenül olyan vbios-t találnom ami driver nélkül is hozza szinte az összes funkciót. :D (talán elromlott az MXM foglalat is a régi alaplapban)

    A quadro p5200 eladásra fog menni. Majd meghírdetem kb 100-ért. Jó lesz valakinek munkaállomásba. Bár lehet érdemes lenne kipróbálni most mit csinálna ezzel a biztosan hibátlan MXM foglalattal, de most nem merem. És a CPU UV-val is várok még a bios chip érkezéséig.
    Addig is reménykedek a nagyágyú feladására. Hátha megjön karácsonyra. :) :Y

    [ Szerkesztve ]

    Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity 4080 Super (desktop 320W)

Új hozzászólás Aktív témák