Új hozzászólás Aktív témák

  • Aljasvip

    senior tag

    válasz Bluesummers #81299 üzenetére

    Nálam most egy Zbook G7 az aktuális céges laptop, és majd egy év használat után azt mondom, hogy ma Workstation laptopot csak lízingelni érdemes.
    Az új generációs Intel kazán 80°C felett üzemel napi 8 órát, ami befűti a teljes gépházat, így a hardver élettartama szerintem max 3-4 év lesz.

    Szóval erősen meg kellene piszkálni, mert a hűtése annyira csendesre van állítva gyárilag, hogy tojást lehetne sütni rajta, de akkor sem tekeri fel a ventilátorokat. Nem tudok telefont a palmrest-re tenni, mert túlmelegszik (!), arról nem is beszélve hogy a kezemet nem bírom rajta tartani 1 percnél tovább.

    Biztos van neki a BIOS-ban egy normálisabb venti profil is, de az esetemben céges gép lévén a BIOS-ba nem tudok belépni. Így az "out of the box" élmény nem túl rózsás.

    A kijelzője... Egy 60eFt-os IPS monitornak jobb képe van, fényereje nincs, Type C töltési lehetőség nincs, Thunderbolt-on csak 1080p@120Hz megy át, stb... Középszerű tudás milliókért.

    Szerintem (!) semmivel nem jobb egy Workstation mint egy jobb gamer laptop, cserébe kétszer annyiba kerül.
    Ha magamnak vennék, inkább a vapor chamber-ös Legion-t választanám.

    Kicsi a minta, de a családban 3 Lenovo gamer laptop is 5+ évet lehúzott (takarítva, pasztázva) gond nélkül, a legidősebb 10 éves, mára már csak retro játékos gép.

Új hozzászólás Aktív témák