Új hozzászólás Aktív témák

  • formula01

    aktív tag

    válasz nggabi #95594 üzenetére

    Gondolkodtam ezen én is, de kötve hiszem, hogy akár a ryzen 7 5800H vagy akár az i5 13500HX limitáló tényező lenne egy RTX3070/4060 mellett bármilyen játék alatt, és megérne az i7 akármekkora felárat.

    Sokkal előbb fog elfogyni a VGA ereje, de azért a következő pár évben attól sem kell szerintem félni, ha nem feltétlen maxon szeretnék mindent játszani.

    Innentől kezdve az i7-nek a világon semmilyen előnyét nem látom, azon túl, hogy más lesz a matrica a gépen, meg valamennyivel jobban melegszik.

    DDR5 vs DDR4 ugyanez. Nem hinném, hogy játékok alatt vagy általános felhasználás közben bármilyen számottevő különbség lenne a 2 között.

    DLSS/FSR meg általában az első amit kikapcsolok, ha van olyan beállítás, amin ezek nélkül is megvan a min. 60 FPS, ezzel meg az egyetlen gyakorlati előnyét is elveszti a 4060. Akárki akármit mond, persze, jobb a DLSS meg FSR, mint low fps-el játszani, de amint valamelyik be lesz kapcsolva, csak akinek szar a szeme nem látja mennyivel mosottabb lesz a kép, arra ráhúzni 1 élesítést, meg néha többet árt, mint használ.

    A magyar billentyűzet meg egy nagy plusz, hozzá lehetne szokni persze máshoz, de ~5 évre tervezve a géppel nem vagyok benne biztos, hogy nem zavarna egy szlovák billentyűzet, sőt.

    Egyelőre a rendelést leadtam, aztán amíg megérkezik az üzletbe, még van időm magam meggondolni. :DDD Viszont jelenleg úgy érzem, hogy 560ért ez a gép elég jó vétel, a 40-es széria sokkal gyorsabb nem lett csak drágább, teljesítményben igazi előrelépést az jelentene, ha meg tudnám az 50-es szériát várni a GDDR7-el, meg nagyobb VRAM-okkal, de az mire kb elérhető és emberi árban kapható lesz 2-2.5 év, annyit a jelenlegi géppemmel már nem akarok lehúzni.

Új hozzászólás Aktív témák