Új hozzászólás Aktív témák

  • FőDudu

    addikt

    válasz baro32 #99119 üzenetére

    Nekem sem szokasom cserelgetni a gepeket.

    A 8 eves Macbook Pro gepemet megkapta a nejem - orul neki, az elozo HP 450 utan ez urtechnika. Igaz, hogy az akkori csucsot vettem meg, igy meg ma is jo (16GB ram, 512 Nvme SSD (akkut meg ujat kapott). Windows fut rajta nativban a bootcamp particiorol, keves windowsos gep tudja azt az elmenyt amit egy MAC touchpad es retina kijelzo hasznalatanal kap a felhasznalo. Igaz nativban az Apple szivatna a felhasznalokat, mert a gesture-ok le vannak butitva (es az automatikus fenyero szabalyzas na meg a billentyuzet vilagitas sem megy), de termeszetesen van ra github-on a felhasznalok altal irt megoldas, igy mar ugyanazt tudja amit a MACOS alatt. Az meg odabasz a windowsos gep utan.

    Razer-em is lassan 3 eves lesz (ennek a touchpadja kozel van a mac-es verziohoz) - csere max akkor jon el, ha talalok ugyanilyen minosegu es ugyanilyen eros es halk gepet OLED kijelzovel. Az az egyetlen dolog ami meg tud mozgatni a valtas iranyaba.

    Ezert emlitettem multkoraban a Samsung 4070-es OLED kijelzos gepet. Azt megtapiztam, minosegre es kepre (ranezesre) nagyon rendben van. Persze a belbecs erosen korlatozott.
    Meg a hangjatol is felek.

    Inkabb varok egy 7940HS-es vagy hasonlo U procis megoldasra - az tuti eleg eros es kelloen hutheto is, nem az Inteles kazan CPU amiket lehetetlen kordaban tartani.
    Lehet egy TB vagy hasonlo megoldasu kulso GPU is eleg lenne nekem arra a keves alkalomra amikor jatszani tamad kedvem es idom is van. A hirek szerint az USB4 is ugyanugy tudja a kulso GPU kezeleshez szukseges adatatviteli sebesseget es protokollt is, szoval mennek rajtuk a kulso GPU hazak rendesen. Azaz a jovo eleg szeles - csak gyors proci kell, a tobbi mehet kulso hazba. Meg ha lesz is 20-30% veszteseg, az asztali GPU akkor is erosebb lesz a laptopnal, foleg ha egy kategoriaval erosebbet tesz az ember a kulso hazba....

    A Mac-et sajnalom, hogy nincs mar rajuk Bootcamp - azok a procik nagyon rendben vannak teljesitmeny es ho termeles teren is.

    [ Szerkesztve ]

    FőDudu

Új hozzászólás Aktív témák