Új hozzászólás Aktív témák

  • Eastman

    őstag

    válasz brickm #21039 üzenetére

    Neked írom kolléga, mert te legalább válaszolsz. :D

    Szerintem a színpadon, a koncert hevében minden gitár zörög. Más kérdés, hogy ott torzítva, a többszáz wattos cuccon ez senkit sem zavar. Hol zavaró? A szobametálnál a kisebb hangerőn. Ez az egész zörög-nem zörög kérdéskör a megfizethető kis modellező kombók* és PC-metálkodás óta lett probléma.

    *Én egy kis Roland kockán használok egy háromszázezres gitárt a szobában. Évente beállíttatom. Zörög? Zörög. Mert nem a lakás a hazai pálya neki és mert tény, hogy műkedvelő vagyok és nem színpadi ember. Átjön a hivatásos zenész haverom, az ölébe veszi. Zörög? Nem zörög. Persze, mert akkor a jól beállított gitár, rutinos kézben, finom megoldásokat alkalmazva szól.

    Viszont nehezen tudom elképzelni, hogy pl. Steve Vai kezében, itt, ezen a videón, annál a résznél amikor torzítás nélkül sikál a hat húr közé csapva, az az Ibanez nem zörög. Mert az is zörög. Csak akkora a hangerő, hogy ez a "probléma" a gitárost nem foglalkoztatja.

    Aztán meg kell nézni őt, ahogy játszik a virsli ujjaival, meg kikockázni azt, hogy a 12. érintőnél kb. fél centi magasra vannak állítva a húrok azon a kiszexuált Stratocasteren. És jé, nem zörög. Tehát minden nézőpont kérdése.

    Uraim, kis hangerőn, nagy lendülettel általában zörög az elektromosgitár. És nagy hangerőn ad igazi élményt.

    Te mit gondolsz erről?

    [ Szerkesztve ]

    https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

Új hozzászólás Aktív témák