Új hozzászólás Aktív témák

  • Fitzgerald

    veterán

    válasz brickm #22782 üzenetére

    Ok, de itt nem ritkán 6-8x-os árkülönbségről és ár/érték arányról van szó ha az Epit és a Gibsont hasonlítjuk össze, pr, marketing ide vagy oda. Azért nagyon nincs ekkora minőségbeli különbség pl. egy Epi standard meg egy Gibbo standard között.
    De igazad van, vessük össze őket egy hasonló minőséget gyártó branddel, pl. az ESP-vel.
    Az ESP szintén nem olcsó brand, de a Gibson az ESP-nél is számottevően drágább a csúcskategóriában, pedig valószínűleg ők sem költenek keveset marketingre meg r&d-re. És az US modellek esetében (ugye japán-amerikai a cég) az ő árképzésükben is benne van már az USA made felár ebben a kategóriában, de mégsem lépi át olyan mértékben a pofátlanság határát, mint a Gibson.
    Én mondjuk nyilván sosem vennék ESP-t sem újonnan, mert számomra nem nyújtana semmi olyasmit, amit egy LTD ne tudna fele annyiért, de ez most mellékes. Csak az összehasonlítás kedvéért dobtam be a brandet.

    "gibsonnál is megvan az olcsó kategória,ahol nincs prémium alkatrész csak középfelsö kategória... az csak 360k és stúdió a neve."

    Persze van Studio, meg a mindenféle Tribute modellek, de én 300+ ezer forintos gitárt nem neveznék azért olcsónak. Főleg úgy, hogy ez a szegmens jóval zsúfoltabb mint a felsőkategória, bőven akad az LP studiohoz hasonló minőségű ajánlat, még olcsóbban is.

    "A marshall angol mégis vetekszik az amerikai erősítők árával"

    Igaz, de az erőlködő az kicsit más téma. Ott nem arról van szó hogy kategórián belül sokkal drágábbak a brit cuccok az amerikai cuccnál, ezért nem is bukik ki olyan élesen az árképzés mögött megbúvó olcsó patriotizmus (pedig ott van azért), mint pl. az US made gitárok esetében.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák