Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Eastman #27937 üzenetére

    nem para, csak próbáltam rávilágítani, hogy az usa-japán "renomé" mint olyan sokkal komplikáltabb ennél.

    Nyílván egy részét körbe lehet írni a paraméterekkel, amiket mondtál, a másik része meg nem megfogható, nem szubjektív sajnos.Sokat nyom a logo, na.

    Amúgy ez elég sajátos megközelítés és szerintem csak a kézzel, manufaktúra jelleggel készített termékekre igaz. Tudom is hogy hibás, támadható az érvelés, mert ilyen alapon a hazánkban gyártott audinak olcsóbbnak kéne lennie mint a németnek mert nem rakja annyira precízen össze a magyar, de ennél az audis példánál pont a gépesítés foka és a precíz mechanika, gyártósor az ami helyrerakja a mérleget. Viszont ugye kézzel készített terméknél megint más a dolog, ott nem robotkarra hagyatkozol, hanem a 10 ujjadra.

    Nem tudom jobban körülírni, mint hogy ki kell menni, meg kell nézni, szagolni a teljes közeget és utána jobban megérti az ember, miért keresik jobban az adott gyártásúakat. Valahogy kialakul egy benyomása az egészről.

    Az ilyen áttelepítések után amúgy általában az első szériákból jó bevásárolni, mert akkor még az eredeti gyárból hozott minőségellenőrök, szakértő munkások csinálják a munka nagyját, de pár hónap után elengedik a kezüket, és ahogy elszivárog az eredeti "staff", érezhetően meglódul az új generáció képzelőereje. Fél év után simán tök másképp csinálják, mint eredetielg kellett volna. Még adminisztratív munkákban is.

    Pl. a "HQ" megadja a formákat, színeket, specifikációkat (faanyag nedvességtartalma pl), de amikor már nincs ott az eredeti szaki, elkezdi hőkezeléssel szárítgatni a fát pl, minek hagyja évekig állni magától, stb

Új hozzászólás Aktív témák