Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    válasz Eastman #28088 üzenetére

    Kell a frásznak valami idegen, elektronikus test az ember bőre alatt... Én hús-vér ember vagyok, normális, egészséges én és testképpel magamról. Mint szubjektum, nem pedig robot vagy valami korcs hybrid, így is definiálom és fogom fel magam. Számomra minden technikai kütyü a külvilág része, arra való, hogy használjam, nem pedig, hogy a részemmé váljon és átdefiniálja bármilyen szinten is az énképemet. Pláne nem önként és "dalolva" választva azt. Számomra élet, test és "ember" idegen és még az elképzelés is és egy elég borzongató disztópikus jövőképet pedzeget.

    Aki akarja, mert nincs megelégedve valamilyen képességével, aggassa csak tele magát mindenféle trendi szuper ember augmentátumokkal, de engem egy "hangoló lesz kézfejedben" hívószóval nem lehet befírőlni és ennél sokkal "többel" sem. (Ez esetben minél "több", annál "kevesebb" az eredmény...)

    Az egész valamiféle groteszk neo-gnoszticizmusnak tűnik nekem, ami az emberi testet is leértékeli és szembe fordul annak természetes fizikai létezésének és paramétereinek "hatályosságával" és valami más, extrém "kiutat" keres (voltaképpen csak saját ideológiai zagyvaságából), ezúttal a technológia felsőbbrendűségének -kezdetben- bújtatott ideológizálásával. De az ilyesmi hosszú távon nem sok jóval kecsegtet.

    (A fogyatékkal élők esetén tudom egyedül megérteni és elfogadni az érvényességét és a célzott alkalmazását.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák